Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort i les entitats veïnals de Sant Jordi recuperen i impulsen el jaciment de Cas Quitxero

Cas Quitxero, Sant Jordi

Palma, 20 d’octubre de 2019.- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió i la coordinadora de l’àrea de Cultura, Francisca Niell, han fet entrega avui de les claus del recinte del jaciment de Cas Quitxero una vegada condicionat per part de l’Ajuntament a les associacions de Sant Jordi (Associació de Veïns de Sant Jordi i a l’Associació del Club Prat de Catí) que a partir d’ara es faran càrrec de la gestió i que comptaran amb la col·laboració de l’associació Amics de Na Galera i de l’Ajuntament.

Carrió ha explicat que “hem aconseguit sumar les complicitats necessàries perquè Cas Quitxero pugui ser conegut i estimat per a les generacions futures”

D’altra banda, Francisca Niell ha explicat que aquesta intervenció és una passa més que s’emmarca dins el projecte del Museu d’Història de la Ciutat en xarxa en què hi treballen le àrees de Cultura i Educació. Niell ha explicat també que “nosaltres entenem el Museu en una triple dimensió: territori, comunitat i patrimoni. Més enllà de la idea tradicional de Museu que pensa en col.leccions i públic en grans edificis, el volem fer arribar a tot el territori”.

El jaciment talaiòtic datat entre els segles VIII i VII aC, recupera la murada ortostàtica que mostra la importància que va arribar a tenir el poblat. La primera vegada que es va intervenir a Cas Quitxero va ser el maig de 1944. En aquesta primera època, l’episodi més destacat va ser l’aparició de monedes medievals l’any 1948 que acabaren desaparesquent. La pressió urbanística a partir dels anys noranta ha estat també una de les grans amenaces que ha patit. La seva salvació ha estat gràcies a la feina feta per part de veïns del poble, arqueòlegs i també de diferents entitats. Des de l’Ajuntament, s’ha invertit 12.787,12€ en la neteja, tancament i seguiment arqueològic del jaciment.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email