Palma, 31 de març de 2020- La pàgina web www.palmaculturaoberta.com posada en marxa per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma i Tres Serveis Culturals per gaudir de continguts culturals des de casa, comptarà des d’avui amb la secció “Futurs possibles” pensada per donar resposta als interrogants de futur després de la crisi sanitària provocada pel COVID-19.
El projecte es va iniciar amb la intenció de què creadors i creadores, professionals i la mateixa regidoria poguéssim compartir continguts culturals en un moment en què els espais estan tancats i s’han ajornat totes les programacions. Ara, arriba a la plataforma una proposta nova: un apartat per repensar el futur. Aquest nou espai comptarà amb la participació de sociòlegs, professors, artistes, creadors, filòsofs, i també activistes, que ens donaran continguts i propostes per repesar el present i el futur després de la pandèmia de la Covid-19.
“La quarantena s’allarga i seguim en un moment d’absoluta incertesa. Volem aprofitar aquest espai per qüestionar-nos i reflexionar sobre allò que vendrà després d’aquest període de confinament, en què moltes coses estan canviant: la manera de treballar, d’aprendre, de relacionar-nos, de consumir i fins i tot d’habitar. És per això que feim un gir als continguts i convidam a persones que puguin compartir la seva “matèria gris” per tal que ens ajudi a entendre com podem continuar (o tornar a començar) després de setmanes de confinament” , ha explicat el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.
Aquesta nova secció comptarà amb la participació de l’artista Marijo Ribes, l’activista del GOB Margalida Ramis, el cuiner Tomeu Arbona, l’urbanista María Gómez o l’entitat Sa Galania, entre d’altres. Cada dia s’aniran incorporant noves persones i entitats al projecte. La idea és que les aportacions siguin multidisciplinaris, ja que la resposta a la crisi actual arribarà des de molts d’àmbits.
La pàgina www.palmaculturaoberta.com acumula actualment molts de continguts culturals digitals que han aportat més de 30 persones. S’han compartit conferències, documentals, pel·lícules, articles i fins i tot s’han elaborat continguts que expandeixen les programacions municipals, com és el cas del Casal Solleric amb le