Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social concedeix 2002 ajudes econòmiques a 1.475 famílies per un import de 543.640 euros des que es decretà l’Estat d’Alarma

Palma, 3 d’abril de 2020.- Des que es va decretar l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma ha atorgat 2.002 ajudes econòmiques per a la cobertura de necessitats bàsiques i habitatge. S’hi han destinat 534.640 euros i han permès atendre 1.475 famílies en situació de vulnerabilitat. Així, en relació al mateix període de l’any anterior (del 16 de març al 2 d’abril) s’han atorgat gairebé un 70 per cent més d’ajudes i gairebé s’ha duplicat l’import econòmic que s’hi han destinat.

A més, en aquest període s’ha reforçat el repartiment de menjar a domicili, que ara també inclou a les famílies. Així, s’ha arribat a 734 llars, 34 més que quan es decretà l’estat d’alarma. El nou dispositiu posat en marxa per respondre a la necessitat de comprar i portar medicaments i aliments a les cases d’aquelles persones que ho necessiten ja dona servei a 50 llars.

Tots els centres municipals de serveis socials estan funcionant amb els equips de guàrdia i atenent les situacions d’urgència i redirigint les necessitats d’acompanyament. Cada dia es reben entre 400 i 450 telefonades demanant informació i orientació sobre la possibilitat de rebre ajudes. També se segueix donant ajuda per teleassistència a 442 persones.

El Servei d’Ajuda a Domicili té 1040 casos en seguiment a diari. 139 usuaris han demanat suspendre temporalment el servei per temporalment i se’ls continua fent un seguiment telefònic mentre són els familiars qui tenen cura d’ells.

Els casals d’autonomia i centres de dia, en canvi, continuen tancats i es fa un seguiment personalitzat, cada dia, als 205 usuaris. En els darrers dies, 15 han passat a tenir ajuda a domicili i 99 reben el menjar a domicili. A més, 14 usuaris han rebut ajudes puntuals per compres i higiene personal.

D’altra banda, cal destacar que els educadors socials estan en permanent contacte amb les famílies usuàries dels serveis socials que tenen infants i joves per fer-ne un seguiment i acompanyar-los en l’actual situació.

Aquest vespre, s’han ocupat les 50 places habilitades al poliesportiu de Son Moix per acollir persones sense sostre. Habitualment hi ha un moviment diari d’entre dues i tres places vacants de mitjana. Els usuaris allotjats són atesos per treballadors especialitzats, amb el suport de tècnics de serveis socials, personal d’infermeria i de seguretat privada.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera ha volgut destacar que “l’Ajuntament està fent un esforç molt important per minimitzar els efectes socials de la crisi sanitària del COVID-19 i per garantir que cap persona vulnerable no quedi desatesa”. Noguera ha volgut donar les gràcies als treballadors dels serveis socials de l’Ajuntament perquè ha dit “són la nostra trinxera social, les persones que tenen cura de la gent més necessitada i això és d’agrair”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email