Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Augmenten les sol·licituds d’acollida de dones víctimes de violència de gènere a Palma amb la declaració de l’estat d’alarma

Palma, 20 d’abril de 2020- El Servei d’Acollida Municipal de dones víctimes de Violència de Gènere (SAM) ha atès aquest mes de març passat un 50 per cent més de demandes d’acolliment que el mateix període de l’any passat. Pel que fa als menors, l’increment de les peticions d’acolliment ha estat del 76 per cent.
En aquests moments el SAM atén a 48 persones entre els pisos d’acollida, el casal i l’hostal.

Per al consistori és difícil preveure les possibles necessitats d’ampliació del servei per fer front a l’increment eventual de la demanda que es pugui experimentar una vegada finalitzi aquesta situació excepcional. Però les xifres són uns clars indicadors de què el creixement podria ser exponencial. En l’àmbit estatal al mes de març les denúncies al 010 experimentaren un repunt de fins al 50 per cent, mentre que les consultes a internet augmentaren un 182%, ambdues xifres en comparació amb el mateix període de l’any passat.

Aquest servei municipal mai no ha patit saturació d’ençà que va començar l’alerta sanitària per mor de la COVID-19, perquè l’Ajuntament s’ha avançat donant resposta a les possibles necessitats. La primera passa va ser un moviment pressupostari de 267.500 euros aprovat d’immediat per la Junta de Govern -procedent de partides d’altres projectes que ara mateix no són prioritaris-. Donant compliment al Real Decret de Llei 12/2020 de 31 de març que considera essencials els serveis d’atenció a víctimes de violència de gènere, la regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI va decidir concertar 19 places residencials (ampliables fins a la cinquantena) a establiments d’allotjaments turístic, per tal de poder garantir de demanda d’atenció del SAM. Sis d’questes places en aquests moments ja estan ocupades.

Segons les instruccions estatals de sanitat, tots aquests espais compleixen amb els protocols sanitaris establerts garantint la salubritat i la seguretat de totes les usuàries i del personal que hi treballa.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email