Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social i la Conselleria d’Afers Socials signen un conveni per finançar la gestió dels centres d’estades diürnes

Palma, 6 de novembre de 2019.- La regidoria de Cultura i Benestar Social i la Conselleria d’Afers Socials i Esports, han signat avui el conveni per finançar la gestió dels centres d’estades diürnes del municipi de Palma.

El nou conveni millora la quantitat d’aportació per part del Govern a l’Ajuntament per a la gestió d’aquests centres ja que ha passat del conveni del 2018 on s’aportaven 931.190,40€  al conveni del 2019 amb l’aportació de 1.178.068,50€, a aquesta xifra s’ha de sumar 392.689,33€ procedents del copagament dels usuaris amb un total de 1.570.757,33€.

Antoni Noguera: “Aquest nou conveni permet créixer amb el nombre de places d’estades diürnes per persones majors amb dependència”

El nombre de places que s’ofereixen a la ciutadania, augmenta enguany respecte al 2019, ja que al 2018 hi havia un total de 90 places i actualment hi ha 150. Fins ara, els centres de dia de Son Sardina, Son Dureta i del Coll d’en Rebassa sumaven 90 places, amb 30 places per centre. Els nous centres de  dia de Son Ferriol (finançat integrament per la Conselleria d’Afers Socials) i Son Cladera, sumen també 30 places per centre, arribant a les 150 places actuals.

Aquest conveni té la finalitat de concertar places que estan destinades a persones grans que tenguin el reconeixement de la situació de dependència de grau I, grau II i grau III.

Aquests centres juntament amb el Centre de dia municipal s’Estel, sumaran 5 centres de Dia per persones majors dependents, i en total gestionarà 160 places. 

L’objectiu del conveni és optimitzar els serveis dedicats a la dependència, millorant la coordinació i la proximitat als usuaris.

Durant l’actual legislatura i de manera gradual es preveu la construcció dels centre de dia de Son Ximelis i s’Indioteria. En finalitzar tot aquest procés l’Ajuntament de Palma comptarà amb 210 places de centres de dia per a dependents.

El preu plaça que abonarà el Govern és de:

Grau III: 41,72€

Grau II: 36,29€

Grau I: 33,37€

Per les places vacants reservades (absències voluntàries, viatges, vacances, permisos;..) 16,69€

No hi ha augment de preus respecte a l’anterior conveni, atès que l’IPREM no ha variat el darrers anys, que ha d’esser marcat pels Pressuposts Generals de l’Estat que actualment estan prorrogats.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email