Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’EMT rellança la L2 Circular Centre històric com a línia cultural

Palma, 5 d’octubre de 2020.-El batle de Palma, Jose Hila; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera  i el gerent de l’EMT, Mateu Marcús  i la directora general de Mobilitat Sostenible, Irene Nombela, han explicat avui la transformació de la Línea 2 de l’EMT en la primera línea temàtica de la xarxa.

Antoni Noguera ha explicat que al model de ciutat que impulsa l’equip de govern el binomi “cultura i mobilitat sostenible és insuperable”. “Mirant aquest autobús es veu una referència explícita del que volem que sigui Palma: una ciutat amb una mobilitat sostenible i amb una cultura moderna i europea”, ha dit el regidor.

L’objectiu és que aquesta línea esdevingui un mitjà de transport idoni perquè la ciutadania s’acosti a edificis emblemàtics, museus, teatres i sales d’exposicions situades al centre històric de Palma o gaudeixi de passejades pel Call Jueu.

La L2, que es va reprendre fa unes setmanes, té una freqüència de 30 minuts i aturades a Escola Graduda, Gabriel Alomar-Sindicat, Grans Magatzems-Sindicat, plaça d’Espanya-Estació Intermodal, Compte Sallent, General Riera-Ticià, Balanguera, Rodríguez Méndez-Argentina, passeig Mallroca/Instituts, Jaume III, plaça de la Reina/Catedral, plaça de Cort, plaça de sa Quartera i Jutjats Nous .

L’EMT distribuirà ara 10.500 fulletons amb un plànol amb les aturades de la L2 i una breu informació de 17 espais culturals situats al voltant del seu itinerari.

Per donar a conèixer l’oferta cultural que envolta  la L2 l’EMT ha editat i imprès 10.500 plànols que ara es començaran a distribuir  i que inclouen un mapa amb les aturades de la L2 i una breu informació sobre cada un d’aquests espais culturals de Palma i la seva oferta cultural.

  • Cort
    Seu principal de l’Ajuntament de Palma. L’edifici, un dels més singulars de la ciutat, va començar a construir-se a mitjans del x. XVII. Presenta una façana barroca. Les visites requereixen inscripció o reserva prèvia.
    Pl. Cort, 1
    https://bit.ly/2Scr3cM
  • Museu de Mallorca
    La seu principal es localitza a Palma al casal Ca la Gran Cristiana. La construcció de l’actual edifici es va iniciar al segle XVI. L’edifici es va rehabilitar com a seu del Museu de Mallorca el 1976. Recull des de col·leccions arqueològiques fins a peces artístiques de l’època contemporània.
    Carrer de la Portella, 5
    https://bit.ly/3jdcQsj
  • Museu Diocesà
    El Museu d’Art Sacre de Mallorca és el museu de Mallorca dedicat a conservar, exposar i difondre una col·lecció de temàtica, ús i procedència religiosa. Conté un important conjunt de peces artístiques de procedència arqueològica, arts decoratives i també peces de valor etnogràfic.
    Carrer del Mirador, 5
    https://www.museuartsacredemallorca.org/

  • La Seu – Museu Catedralici
    La catedral de Mallorca o Seu de Mallorca és el principal edifici religiós de la ciutat de Palma, seu episcopal de la diòcesi de Mallorca. D’estil gòtic català, fou construïda entre els segles XIV i XVI. El museu Catedralici ofereix diferents serveis, com ara visites guiades al terrat de la catedral.
    Pl. de la Seu, s/n
    https://catedraldemallorca.org/

  • Llotja de Palma
    La Llotja dels Mercaders es va construir a mitjans del s. XV. La façana de migjorn es reflectia dins la mar, de la qual es troba separada avui dia. És un dels principals edificis del gòtic civil d’Europa.
    Pl.  de la Llotja, 5
    https://bit.ly/2EGWCbF

  • Palau Reial de l’Almudaina
    Situat estratègicament a la ciutat antiga de Palma, compta amb una llarga trajectòria des de l’època romana. Durant els segles XII i XIII va ser l’alcassaba dels valís musulmans de Madina Mayurqa i passar a l’època cristiana a ser residència dels reis de Mallorca. Destaquen el pati d’armes, la capella palatina de Santa Anna d’estil gòtic del segle XIV, i el gran saló del palau del rei. La construcció imponent que avui es contempla és fruit de la promoció de Jaume II entre 1305 i 1314, que el va convertir en el palau dels reis de Mallorca.
    Carrer Palau Reial s/n
    https://www.illesbalears.travel/recurs-turistic/ca/mallorca/edifici-singular-palau-reial-de-lalmudaina
  • Es Baluard Museu
    Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma està ubicat en el perímetre del baluard de Sant Pere, que forma part de la construcció del bastió defensiu de l’últim quart del segle XVI. Des del 2004 és el principal espai per a la conservació i difusió de l’art contemporani a les Balears.
    Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10
    https://www.esbaluard.org/

  • Casal Solleric
    Espai expositiu dedicat a les arts visuals contemporànies ubicat al Passeig del Born. Espai patrimonial ubicat a un casal de la segona meitat del segle XVIII d’arquitectura tradicional mallorquina, que va pertànyer al marquès de Solleric. Compta amb una programació continuada d’exposicions temporals.
    Passeig del Born, 27
    casalsolleric.palma.cat
  • Museu Can Balaguer
    Edifici també conegut amb el nom de cal Marquès del Reguer i can Blanes. És una construcció en part barroca iniciada al s. XVII. Actualment acull com a exposició permanent “La casa possible”, un recorregut complet a l’edifici que permet conèixer tota la seva història on s’han recreat tipologies d’espais característics de la part pública de les cases senyorials de Palma.
    Carrer de la Unió, 3
    canbalaguer.palma.cat
  • Fundació Sa Nostra
    Situada al centre històric de Palma, la seu s’ubica en un casal del s. XVII. A finals del s. XX l’edifici es transforma en un espai modern i alhora respectuós amb la memòria històrica del conjunt arquitectònic. En aquest centre cultural es poden visitar exhibicions temporals, així com el seu pati original i un jardí carismàtic.
    Carrer de la Concepció, 12
    http://w3.fundaciosanostra.es/
  • Catalina Valls, teatre municipal
    El Teatre Municipal de Palma és un teatre situat en el Passeig Mallorca. Va ser construït entre 1963 i 1965, projectat per l’arquitecte Manuel Casanella Domènech. Aquest petit teatre de l’Ajuntament de Palma porta el nom en honor a l’actriu i dramaturga Catalina Valls (Palma, 1920-2010).
    Passeig de Mallorca, 9

    https://www.palmacultura.cat/activitats-teatre-municipal-catalina-valls
  • Museu Fundación Juan March
    Espai expositiu que ofereix una important col·lecció d’obres d’art espanyol del s. XX, des dels autors més significatius de les primeres avantguardes (Pablo Picasso, Joan Miró, Juan Gris o Salvador Dalí) fins a les generacions més recents. Se situa a l’antiga casa senyorial Can Gallard del Canyar i es remunta al segle XVII.
    Carrer de Sant Miquel, 11
    https://www.march.es/arte/palma/
  • Grand Hotel – Caixaforum
    El Grand Hotel és un edifici d’estil modernista, obra de Lluís Domènech i Montaner acabada el 1903. Era el millor dels hotels mallorquins, i per un temps va ser el més luxós d’Espanya. Actualment és la seu d’ exposicions periòdiques, concerts i conferències. Alberga una exposició pictòrica permanent dedicada a Anglada Camarasa.
    Plaça de Weyler, 3
    https://caixaforum.es/es/palma/home

  • Teatre Principal
    Centre dramàtic inaugurat el 1857, és el principal espai escenogràfic de les Illes Balears. Des de l’inici ja va representar obres de gran prestigi. Avui el podem gaudir gràcies a una gran reforma que va realitzar el Consell de Mallorca l’any 2007. La seva acollida va ser un gran èxit i amb tota mena de nova tecnologia, continua la seva gestió amb una programació que acull tota mena de repertori plural.Carrer de la Riera, 2
    https://www.teatreprincipal.com

  • Patis de Palma
    Els patis interiors de les cases senyorials constitueixen un element arquitectònic característic de la ciutat de Palma. Existeixen nombrosos casals que conserven els seus corresponents patis. Amb l’esdevenir dels temps, moltes d’aquestes cases principals van passar a ser propietat d’entitats públiques, el que avui en dia facilita a turistes i visitants el seu accés. Altres patis poden contemplar des del carrer, a través de la reixa.
    https://bit.ly/3jhmrhu
  • Call Jueu
    Et convidam a fer una passejada pels barris jueus de Palma, per carrers estrets i carismàtics de la ciutat que transporten a l’Edat Mitjana. Els calls durant l’edat mitjana estaven protegits pel rei, mantenint una relació especial amb aquesta comunitat. Al final del segle XIV, un moviment popular de cristians va atacar el call, per a finalment forçar als jueus a la conversió al cristianisme.
    http://www.visitpalma.cat/ca/contenido/rutas/ruta/El-Barrio-Judio
    https://www.flyandgrow.com/barrio-judio-palma-mallorca/

  • Xesc Forteza, teatre municipal
    Aquest espai de teatre i escola de música es troba d’un dels barris més característics de Palma, Sa Calatrava. L’edifici porta el nom en honor a Xesc Forteza Forteza (Palma, 1926 – 1999), humorista, actor, autor i director molt popular. Compta amb diferents espais i té una programació viva durant tot l’any.
    Carrer Miquel Maura, 1 – Palma de Mallorca
    https://www.palmacultura.cat/activitats-teatre-municipal-xesc-forteza

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email