Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social municipalitza el programa ALTER

Palma, 9 de novembre de 2020.- Des d’aquest mes de novembre la municipalització del servei Alter ja és una realitat. ALTER és una mesura extraordinària d’escolarització compartida amb un aprenentatge de caràcter pràctic, adreçada a joves de 14 a 16 anys matriculats a l’Educació Secundària Obligatòria amb alt risc d’abandonament escolar i en risc social. S’implementa des del 2006 amb la contractació del servei a una empresa adjudicatària i ara passarà a fer feina amb un equip municipal d’educadors i educadores socials. D’acord amb les clàusules del conveni de col·laboració s’han contractat 4 educadors/res socials, amb una jornada laboral de 37 hores i mitja per setmana. El cost anual d’aquest servei és de 195.756,36 euros. “Avançar en la municipalització de la gestió de serveis  socials a Palma, tot analitzant la viabilitat tècnica i econòmica, i sense perdre la col·laboració amb les entitats del tercer sector és un dels acords de govern que ens proposàrem i que estam complint”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

El programa, conveniat amb la Conselleria d’Afers Socials i esports, té capacitat per a 59 joves de Palma. Es tracta d’adolescents que, generalment, presenten un retard escolar generalitzat, rebuig a la institució escolar o conductes desajustades. Les dificultats greus d’adaptació a l’entorn escolar, derivades en condicions especials de caràcter escolar, social, personal o familiar i en situació de risc d’exclusió escolar o social, per als quals s’aconsella la realització d’una part de l’horari lectiu en entorns laborals externs als centres educatius corresponents, en què desenvolupen un programa socioformatiu.

Antoni Noguera: “avançar en la municipalització de la gestió de serveis  socials a Palma, tot analitzant la viabilitat tècnica i econòmica i sense perdre la col·laboració amb les entitats del tercer sector, és un dels acords de govern que ens proposàrem i que estam complint”.

“Els resultats assolits amb els participants dels darrers cursos escolars són significatius, atès que hi ha un percentatge alt que han continuat amb formacions professionals, que han retornat al centre educatiu o que han assolit insercions laborals”, ha explicat la coordinadora general de Benestar, Catalina Trobat.

Es tracta del segon servei socioeducatiu que es municipalitza aquesta legislatura, després que al gener s’internalitzés el Servei d’atenció a persones amb discapacitat 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email