Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament, la Conselleria de Medi Ambient i la Creu Roja reforesten el bosc de Bellver

Palma, 3 de desembre de 2020.- La Conselleria de Medi Ambient i Territori, l’Ajuntament de Palma i la Creu Roja estan realitzant tasques de reforestació, setmanalment, al camí perimetral de Son Berga del bosc de Bellver mitjançant el programa +CO(MPENSA) 2, al qual fan front comú les tres institucions amb l’objectiu de compensar la nostra petjada de carboni amb la plantació d’espècies autòctones.

Aquest programa, en el que col·laboren les tres institucions, ha permès reforestar diferents espais del bosc de Bellver. Així, la Conselleria de Medi Ambient, a traves de l’IBANAT aporta els arbres i les plantes arbustives, a més de mitjans tècnics, l’Ajuntament cedeix l’espai i aporta tant mitjans humans com materials i plantes procedents del viver municipal i la Creu Roja és la responsable d’organitzar, tots els dijous des del 22 d’octubre i fins el proper 17 de desembre, un equip de més de 40 persones voluntàries que s’encarrega de les sembres i de regar les plantacions.

En concret, des del passat mes d’octubre s’han sembrat gràcies a aquest programa un total de 400 arbres i plantes arbustives autòctones. Durant aquesta campanya s’ha apostat per sembrar espècies autòctones com ara el pinus halepensis, Olea europaea, Cistus monspeliensis o Rhamnus aleternus  i s’ha prioritzat la sembra a espais del bosc amb risc d’erosió o manca de vegetació.

Millores a al biodiversitat del bosc

Entre d’altres aspectes gràcies a aquest programa s’està restaurant la vegetació de les voreres del camí perimetral de Bellver més proper a Gènova, s’està incrementant la biodiversitat vegetal i es crea a més, sota les línies elèctriques una zona d’arbustives aromàtiques de petit tamany per a millorar l’alimentació d’insectes pol·linitzadors, a més de distribuir sobre tot el terreny matèria orgànica triturada per millorar la composició del sòl, disminuir la pèrdua d’humitat i evitar l’erosió.

En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha destacat que en les tasques de millora del sòl s’ha aprofitat matèria orgànica triturada provinent de la zona afectada pel temporal de finals d’agost a Banyalbufar. “D’aquesta manera, aprofitam un recurs tan valuós com és la biomassa forestal disminuint la pèrdua d’humitat i evitant l’erosió a la vegada que milloram la composició del sòl”, ha dit.

Amb aquesta campanya i la reforestació que es va dur a terme principis d’octubre al bosc de Bellver amb la col·laboració de l’IES Sureda i Blanes, s’hauran sembrat durant aquesta temporada de reforestació un total de 460 arbres, 400 mitjançant els voluntaris de la Creu Roja i la resta, uns 90, a traves de l’IES Josep Sureda i Blanes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email