Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social treu a concurs la gestió de 6 centres de dia, dos més dels que hi ha a dia d’avui

Palma, 4 de desembre de 2020.- L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma ha tret a concurs la gestió de 6 Centres de Dia, dos més dels que hi ha a dia d’avui. En concret, s’afegeixen els de Son Cladera i Son Ferriol, que permetran oferir 60 places més en total (30 cada centre) per a persones majors. La gestió ja va sortir a concurs a principi d’any, però va quedar desert per un problema de forma ja subsanat. Ara, les empreses tenen fins a dia 28 de desembre per poder-s’hi presentar. “No podem obviar l’envelliment de la població ni tampoc l’augment de les seves necessitats, per això aquesta és una gran notícia, que ens permetrà continuar sent al costat de la gent que més ho necessita”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

El contracte d’adjudicació de gestió integral dels centres de Dia de Palma es distribueix en sis lots diferenciats segons la ubicació territorial al Municipi de Palma. Concretament aquests són:

LOT 1    Centre de dia Son Sardina, carrer Passatemps, 60.

LOT 2    Centre de dia  Son Dureta, carrer Pensament, 5.

LOT 3    Centre de dia  Es Coll d’en Rebassa, carrer Navas de Tolosa, 28.

LOT 4    Centre de dia Son Ferriol , ubicat al camí de la milana, 2.

LOT 5    Centre de dia de Son Cladera, ubicat al camí nou de Son Cladera ,9.

LOT 6    Centre de dia S’Estel, Plaça Mercadal ,4.

Imatge de la construcció del nou Centre de Dia de Son Xigala.
Els nous centres de Son Cladera i Son Ferriol permetran oferir 60 places més per a persones majors.

Els Centres de Dia dels Lots 1 a 5 disposaran d’un màxim de 30 places cadascun. Mentre que elCentre de dia del Lot 6  disposarà d’un màxim de 20 places. La despesa corresponent a la contractació del servei és de 3.238.316,96 €.

Per al compliment del servei l’empresa adjudicatària haurà de disposar  del personal tècnic i d’atenció directa suficient per a donar resposta a les necessitats i bon funcionament del centre. El personal mínim per als centres de dia, serà el següent:

-un/una treballador social coordinador a jornada completa (40 hores setmanals)

-un terapeuta ocupacional a mitja jornada ( 20 hores setmanals)

-un/una diplomat/da en infermeria a mitja jornada  (20 hores setmanals)

-un/una fisioterapeuta a mitja jornada ( 20 hores setmanals)

-cinc auxiliars d’atenció directa amb un perfil adequat (treballador familiar, auxiliar de clínica, auxiliar de geriatria…) a jornada completa (40 hores setmanals)

-xofer amb jornada de 35 hores setmanals

-personal de neteja amb jornada de 15  hores setmanals

Antoni Noguera: “Els pressupostos de l’any que ve ens permeten continuar estant a prop de la gent que més ho necessita, i l’increment de dos centres de dia n’és un exemple”.

Centres de Dia

Els serveis denominats com a Centres de Dia són uns serveis per a les persones majors en situació de dependència que tenen com a finalitat l’atenció integral, durant un horari diürn (8h a 18h), oferint serveis de suport amb una  finalitat terapèutica i rehabilitadora, així com l’assistència en les activitats de la vida diària, afavorint d’aquesta manera que puguin continuar en un entorn proper al domicili habitual, i al mateix temps puguin ser un espai de respir per a les famílies curadores.

La creació de centres de dia respon a una necessitat social fonamentada tant en l’envelliment de la població a la nostra comunitat autònoma com en l’augment de les situacions de necessitat d’atenció de la mateixa. Al municipi de Palma cal destacar que:

– La població major de 65 anys representa el 15% del total de la població de Palma.

– El dèficit estimat de places públiques de residència per a persones assistides se situa en 1.200 aproximadament.

L’increment constant de l’índex d’envelliment, juntament amb l’augment dels índexs d’esperança de vida i longevitat de les persones majors i els discapacitats, han donat lloc a l’acumulació conseqüent de limitacions, pèrdues, dèficits, patologies i pluripatologies. “Tot això, sumat als menor índex de mortalitat fan que s’hagi de dotar de recursos públics que atenguin adequadament el progressiu augment del nombre de persones amb menys capacitat d’autonomia personal i social”, ha dit la coordinadora general de l’àrea, Catalina Trobat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email