rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Patronat Municipal d’Escoles d’Infants presenta un nou espai per a la primera infància a Palma

Palma, 16 de febrer de 2021.- El regidor d’Educació Llorenç Carrió i la gerent del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants Francisca Niell han presentat aquest dimarts el programa pilot que es durà a terme al nou espai destinat a la primera infància.

Des de l’1 de gener el Patronat disposa d’un nou centre ubicat al carrer Maria Cristina de Palma, 72-74 que s’integrarà a l’actual xarxa municipal. Tot i la idoneïtat de l’espai i el fet que funcionàs com a escoleta privada fins el 2019, s’hi han de realitzar unes obres de millora per tal d’adaptar-lo a la normativa vigent. Està previst que la nova Escola d’Infants pugui obrir durant el curs 2021-2022. A l’espera de l’inici de les obres, el centre funcionarà com a servei d’atenció a les famílies amb el principal objectiu d’oferir un espai municipal especialitzat de joc i de relació lúdica per a la primera infància que promogui la seguretat en el vincle afectiu i fomenti les interrelacions entre famílies. Avui en dia, la qualitat de les relacions familiars depèn, en bona part, de les oportunitats i recursos que el territori i la comunitat proporciona per poder desenvolupar les seves responsabilitats de cura i educatives.

Aquest primer projecte es tracta d’un programa socioeducatiu i terapèutic coorganitzat amb la Cooperativa Jovent i es basa en la seva experiència amb el programa Midoniu que té com a objectiu la promoció de les relacions de seguretat en el vincle afectiu.

El programa s’adreça a famílies amb infants de 0 a 3 anys que no estan escolaritzats. A causa de les mesures de prevenció sanitària aquest primer grup començarà amb tres famílies. La proposta de famílies que participaran en aquest programa pilot s’ha fet a partir de la llista d’espera per optar a una plaça a les escoles d’infants municipals d’acord als següents perfils:

  • dues famílies properes a situacions de vulnerabilitat social seleccionades per les treballadores socials del PMEI
  • una família amb un infant amb NEE seleccionada per l’Equip d’Atenció Primerenca de Palma.

Les sessions tendran lloc els dimarts, des d’avui dia 16 de febrer i fins el 30 de març, de 10 a 11.30h i a cada sessió hi participen tres professionals especialitzades.

Francisca Niell ha explicat que “amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Palma dona resposta a les necessitats actuals de proveir de serveis socioeducatius públics dirigits a donar suport a les famílies”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email