Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma commemora el 24F amb un sentit homenatge al Mur de la Memòria del Cementiri de Palma

Palma, 24 de febrer de 2021.- El batle de Palma, Jose Hila, el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i altres membres de la corporació municipal han participat avui de l’acte de commemoració del Dia del Record de les Víctimes de la Guerra Civil i del Franquisme, que se celebra cada 24 de febrer. També hi ha estat presents el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes; la regidora de Cultura, Normalització Lingüística i Memòria Democràtica d’Inca, Alice Weber; la directora insular d’Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca, Rosa Cursach, la presidenta de l’Associació Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, i Miquel Rosselló en representació de la Comissió 24 de Febrer, entre d’altres.

La cerimònia ha tengut lloc al Mur de la Memòria del Cementiri de Palma. El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha encetat l’acte tot recordant els fets que tal dia com avui de fa 84 anys succeïren quan “la sentència a la causa 978/1937 condemnà a Alexandre Jaume, Emili Darder, Antoni Mateu i Toni Maria Ques a la pena de mort”.“Tots ells pagaren amb la vida defensar la democràcia i els seus principis. Aquell episodi ja forma part de la memòria col·lectiva d’aquesta terra”, ha afegit Carrió.

Durant la seva intervenció, el batle ha remarcat que, “amb el seu assassinat, el feixisme volia exterminar qualsevol indici de pluralitat”. “Fa més de 80 anys, Darder va impulsar la vacunació d’infants i adults i reformà per complet els serveis sanitaris municipals.  Les seves prioritats són plenament vigents. Per això són tan intolerables els atacs vandàlics contra la seva estàtua, i la d’una altra figura com va ser n’Aurora Picornell”, segons Hila. El batle ha afirmat que “treballam perquè moments històrics com el que patírem no es tornin a repetir. I això només s’aconsegueix reparant des de les institucions el mal que es va infligir. Recordar les víctimes és fonamental, recuperar aquelles que encara romanen a fosses és necessari. I, sobretot, retre’ls homenatge, com fem avui, a ells i a les seves famílies”.

L’any 2018 l’Ajuntament de Palma oficialitzà el 24 de febrer com el Dia en Record a les víctimes a la Guerra Civil i el Franquisme per tal de recordar les víctimes i amb la voluntat d’aconseguir-ne la reparació moral de totes elles. A l’acte d’avui també hi ha participat Miquel Rosselló en nom de la Comissió 24 de febrer i Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca. La música del violoncelista Esteban Belinchón i l’ofrena floral han posat punt final a l’acte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email