rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Educació obrirà quatre noves escoles infantils els propers tres cursos, amb un 20% de places més

Palma, 5 de març de 2021.- El regidor d’Educació i Política lingüística, Llorenç Carrió, i la gerent del Patronat Municipal d’Escoles Infantils, Francisca Niell, han presentat avui la planificació per a la creació de noves places públiques del primer cicle d’educació infantil 0-3 anys. Els pròxims 3 anys s’obriran 4 noves Escoles d’Infants, amb la qual cosa s’incrementaran en 214 les places públiques que ofereix el Patronat. Això suposa augmentar un 20% l’oferta actual.

D’aquesta manera donam compliment als acords de govern de l’Ajuntament de Palma 2019-2023, que inclouen el compromís d’ampliar el nombre de places públiques de 0-3 anys a Palma amb la construcció de noves escoles d’infants. L’objectiu és treballar per tal d’assolir progressivament un nombre de places que satisfaci les necessitats de la ciutadania.

Quatre noves escoletes en 3 anys a Palma

El projecte de creació de noves escoles contempla l’obertura de quatre centres a diferents barris de Palma, d’acord amb una distribució equitativa territorialment, i integrats dins aquests barris. En aquest sentit, el regidor d’Educació Llorenç Carrió ha apuntat que “l’objectiu és minvar la llista d’espera per aconseguir una plaça a una Escola d’Infants del Patronat i per això es treballa en l’obertura de noves escoles on la demanda és especialment significativa”.

Pel que fa a les zones d’intervenció prioritària, cal destacar la zona Arxiduc – plaça de Toros (que actualment té l’Escola de Can Alonso que ofereix 37 places i amb una llista d’espera de més de 50 infants); els barris de Pere Garau i El Terreno, que no tenen cap Escola d’Infants i presenten una gran deficiència d’equipaments municipals; i la zona de Son Gibert, que se situa en les proximitats de zones de creixement urbà previstes al Pla General.

Seguint aquests criteris es preveu la construcció de quatre centres, que suposarien la creació de 214 noves places. D’aquesta manera, Palma arribaria a les 1.267 places públiques de 0-3, és a dir, un 11 per cent dels infants.

Actualment l’Ajuntament de Palma ja disposa del local a la zona de l’Eixample, al carrer Reina Maria Cristina, del projecte de Son Gibert, de la licitació d’un local a Pere Garau i de diferents espais municipals al Terreno.

Estimació de costos de la inversió

La inversió prevista supera els 3 milions d’euros i el finançament es farà a través de la convocatòria d’ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de primer cicle d’educació infantil que ha convocat el Govern i que contempla un finançament de 9.000 euros per plaça, i del fons de capitalitat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email