Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social aprova les bases per a les subvencions de 2021

Palma, 23 de març de 2021.- La Junta de Govern ha aprovat les bases per a les subvencions que aquest 2021 es destinaran a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen programes prioritaris per a l’interès social. En concret, es tracta d’un procediment de col·laboració entre la regidoria de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Palma i les entitats perquè gestionin projectes i activitats que reforcen l’actuació municipal en aquells àmbits on cal incidir, segons ha explicat la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat. “Les subvencions són una aposta clara de col·laboració amb el tercer sector amb l’objectiu comú de treballar per a la justícia social”, ha remarcat Trobat.

En aquesta convocatòria hi ha canvis significatius respecte a d’altres, a causa de la feina iniciada els darrers anys. El canvi de model en treball comunitari ha fet que es distribueixi el pressupost destinat al tercer sector d’una altra manera. Per això, les subvencions són inferiors a anys anteriors, però la inversió final que es dedica al tercer sector (entre subvencions i convenis singulars pel treball comunitari) es duplica fins al milió 500 mil euros.

El canvi de model pel que fa a la feina preventiva comunitària en infants i joves, ha culminat amb la signatura de 8 convenis singulars amb les entitats socials per més d’un milió d’euros. El fet d’estabilitzar la feina de les entitats i dels projectes a les zones, fa que els diners que s’hi destinen deixin d’atorgar-se a través de subvencions anuals, per la qual cosa la partida s’ha reduït dels 700 mil euros el 2020 als 350 mil el 2021. La suma de subvencions i convenis singulars pel treball comunitari, però, ha augmentat exponencialment fins al milió 500 mil euros. Cal destacar els següents aspectes d’aquestes subvencions:

1.- Augmenten els projectes de cobertura de necessitats bàsiques, demanda necessària a causa de la crisi de la pandèmia sanitària i les seves conseqüències econòmiques. En concret, s’augmenta aquesta partida de 25.000 euros destinats l’any passat fins als 50.000 euros d’enguany. També destaca una partida de 10.000 euros per a estudis que plantegin alternatives a la manca d’habitatges socials o projectes en aquest sentit.

2- S’aborden les necessitats bàsiques des de diferents perspectives, no només assistencials, sinó també preventives, d’acompanyament i organització personal. Les actuacions que fan referència a reforçar competències parentals disposaran de 35 mil euros i els projectes socioeducatius de prevenció i inclusió social mantenen la quantia de 80 mil euros respecte l’any anterior. També es mantenen els 25 mil euros per a activitats innovadores de promoció de l’autonomia per a persones amb discapacitats.

3- Es manté una línia per a projectes de treball comunitari tot i la signatura dels convenis singulars per un muntant de 150 mil euros.

4.- El cost màxim subvencionable per activitat serà de 15.000 €.

5.-Cada entitat podrà presentar un màxim de 3 activitats en total per totes aquestes mesures.

“Amb aquestes subvencions pretenem complementar la tasca que desenvolupen els serveis socials comunitaris del nostre Ajuntament cap a la integració en l’àmbit laboral i social, i en definitiva la inclusió de les persones més vulnerables amb la finalitat de contribuir a fer de Palma ciutat d’igualtat d’oportunitats”, ha conclòs Trobat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email