Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comencen les obres d’una nova promoció de 35 Habitatges de Protecció Oficial a Palma

Palma, 12 d’abril de 2021.- El Govern i l’Ajuntament de Palma han posat avui la primera pedra d’una nova promoció de 35 habitatges de protecció oficial (HPO) al carrer de Fornaris de Palma, en el barri de La Soledat. Es tracta de 35 pisos, dels quals 24 són d’un dormitori (de 49 m2), 8 de dos dormitoris (d’entre 64 i 69 m2), i 3 de tres dormitoris (de 85 m2). Tres dels habitatges són adaptats. La construcció comptarà amb 35 places d’aparcament, tres de les quals també adaptades, en una superfície construïda de 3.297,31 m2. La inversió total de la promoció és de 5,3 milions d’euros i es preveu que el termini de les obres sigui de 15 mesos. El sòl en el qual es duen a terme les obres el va cedir el consistori gratuïtament a l’IBAVI. El projecte aposta per l’eficiència energètica, la sostenibilitat i l’accessibilitat universal.

Actualment, s’estan construint 205 habitatges a Palma, i durant el 2021 s’iniciaran tres promocions més que sumaran 42 habitatges, fins arribar a un total de 247. Aquestes llars s’oferiran a través de lloguer social, de manera que cap família pagarà més d’un 30% dels seus ingressos.

Característiques de la promoció

La promoció sorgeix d’un concurs d’idees de l’IBAVI, d’entre més de 170 propostes admeses, i la guanyadora del qual va ser el treball de DATAEE SLP, de l’arquitecte Claudi Aguiló i Aran, amb la col·laboració d’Albert Domingo i Ollé. Proposa uns habitatges amb consum energètic molt reduït, amb ventilació creuada, i respectant l’entorn i el seu valor arquitectònic.

L’edifici es forma amb dos nuclis i accessos per passera a través del pati interior naturalitzat. La integració paisatgística de l’edifici s’assegura mitjançant la construcció mural i la utilització del marès en façana, de la mateixa manera que les edificacions del voltant del complex històric industrial de Can Ribas.

A més, la construcció serà de baixa tecnologia, a partir de murs de càrrega que redueixen dràsticament l’impacte ambiental i milloren la inèrcia tèrmica dels habitatges.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email