Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nou aparcament dissuasiu a Son Moix per lluitar contra el domini del cotxe

Palma, 3 de maig de 2021.- L’Ajuntament continua fent feina per construir una ciutat que posi els vianants en el centre de les seves polítiques, per tal de de construir una Palma més sostenible, que lluiti contra el canvi climàtic i contra els efectes de la contaminació sobre la salut de les persones. És amb aquesta finalitat que s’ha posat en marxa un nou aparcament dissuasiu gratuït a Son Moix, que connecta aquesta zona de Palma amb el centre en transport públic amb l’objectiu de reduir el nombre de vehicles que arriben al centre. A més, l’Ajuntament ha engegat la campanya “Aparca, vine al centre i oblida’t del cotxe” per donar a conèixer a la ciutadania diferents itineraris a peu, en bici, en bus i en metro.

L’estacionament de Son Moix disposa d’un total de 348 places i és de fàcil accés per als vehicles que arriben des dels municipis del ponent de Mallorca, com Calvià o Andratx. L’espai ha estat senyalitzat amb tanques perquè sigui més visible i s’hi indiquen els horaris d’obertura (de dilluns a dissabte de 8 a 22 hores i els diumenges i festius de 8 a 15 hores) i el temps estimat d’arribada al centre combinant diferents tipus de transport, en aquest cas la bici (12 minuts) i les línies L6 i L8 de l’EMT (10 minuts).

Aquest és el primer dels sis aparcaments dissuasius impulsats per l’Ajuntament a la corona de Palma i que volen reduir la circulació dins la ciutat dels vehicles provinents de la resta de Mallorca. Amb la senyalització i la campanya l’Ajuntament vol fomentar models de mobilitat que combinin cotxe i transport públic, cotxe i trajectes a peu i cotxe i bici, per tal d’evitar els desplaçaments en vehicle privat i afavorir una mobilitat més sostenible i saludable des de l’àrea metropolitana.

Xarxa estacionaments dissuasius

L’Ajuntament disposa, a més de Son Moix, d’altres tres estacionaments dissuasius gratuïts (Son Fuster, Son Sardina i Son Gibert) i de dos més amb preus reduïts (Sa Riera i Manacor), els quals milloraran la senyalització durant les properes setmanes. Entre els sis sumen un total de 1.732 places disponibles.

Les dades dels aparcaments són les següents:

• Sa Riera: aparcament de 346 places gestionat per la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes SA (SMAP) amb un preu de 1,30 euros/hora i la possibilitat de disposar d’aparcament per a bicis, servei de préstec de bicis “Aparca i passeja” i carregador per a vehicle elèctric situat a cinc minuts en bici del centre, a 10 minuts a peu i a 10 minuts pujant a les línies de l’EMT L9, L29 i L2.

• Son Sardina: aparcament gratuït amb 186 places obert 24 hores amb connexió amb la L12 de l’EMT i el Metro. Aquest aparcament permet arribar al centre en 10 minuts en Metro, en 20 minuts emprant la L12 de l’EMT i en 24 minuts en bici.

• Son Fuster: aparcament de 900 places gratuït amb connexió al centre de Palma a traves del Metro (6 minuts), bici (12 minuts) i la línea L10 de l’EMT (10 minuts).

• Son Gibert: aparcament gratuït obert les 24 hores amb 124 places amb connexió al centre a traves de bici (13 minuts) i les línies L5 i L27, L28 i L34 de l’EMT (20 minuts).

• Manacor: aparcament amb 539 places (176 per rotació i 363 per a residents) gestionat per l’SMAP amb un preu de 1,30 euros/hora, que disposa d’aparcament per a bicis, servei de préstec de bicis “Aparca i Passeja”, carregador per a vehicle elèctric i connexió mitjançant carril bici a 5 minuts del centre. A més, aquest aparcament està a 10 minuts a peu del centre i a 5 minuts emprant les línies de bus L7, L14, L18, L27, L28 i L39 de l’EMT.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email