Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’àrea de Benestar Social i la Fundació ADEMA signen un conveni per a què les famílies vulnerables tenguin accés a tractaments bucodentals

Palma, 7 de juny de 2021.- L’àrea de Benestar de l’Ajuntament de Palma i la Fundació ADEMA han signat avui un conveni per facilitar l’accés de tractaments bucodentals a les famílies i persones en situació de vulnerabilitat. Han rubricat aquest acord el president del Patronat de l’Escola Universitària ADEMA, centre adscrit a la UIB, Diego González, i el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

La Clínica Odontològica Universitària permet prestacions assistencials, serveis docents i d’investigació. És per això que l’àrea de Benestar Social, coneixent el servei, ha arribat a aquest acord per contribuir a millorar la salut en general i la bucodental en particular d’aquelles persones que no disposen dels recursos suficients per accedir a uns serveis sanitaris dignes.

Estudiants en pràctiques, professorat i auxiliars voluntaris de la Clínica Universitària atendran pacients derivats de Serveis Socials, que seran els encarregats d’estudiar i valorar la situació socioeconòmica dels demandants per determinar el tipus d’ajuda a rebre.

ADEMA posarà a disposició el seu equip humà i la Clínica Universitària dotada de la darrera tecnologia en Odontologia i Nutrició, per garantir que les persones més vulnerables també tenguin accés a aquests tractaments. Serà l’àrea de Serveis Socials, l’encarregada d’estudiar i avaluar la situació socioeconòmica de cada pacient per tal de poder determinar quin tipus d’ajuda rebran. L’àrea de Benestar Social té acordat un sistema de derivació de casos amb l’objectiu que el servei que fa aquesta entitat de manera solidària arribi a qui més ho necessita, subvencionant total o parcialment els preus dels serveis a ADEMA dels pacients derivats que no tenguin ingressos suficients per a cobrir aquestes despeses.

Antoni Noguera: “els serveis odontològics són els grans oblidats de la sanitat pública, amb aquest conveni l’Ajuntament de Palma posa fil a l’agulla perquè totes les persones hi puguin accedir” .

“El servei odontològic és el gran oblit de la sanitat pública,  i les seves conseqüències en persones vulnerables en són evidents. Una part important de la població té dificultats per assumir les despeses relacionades amb la salut dental i l’Ajuntament de Palma considera que la salut bucodental és de primera necessitat, per això està treballant per la igualtat en l’accés de la població als serveis d’odontologia. Aquest és el segon acord al qual arribam per a poder assumir tota la demanda dels ciutadans de Palma amb situacions de vulnerabilitat i amb necessitats de serveis d’odontologia”, ha explicat Noguera.

La Clínica Odontològica Universitària ADEMA se creà per suport a la docència i la investigació en el camp de la Salut, i amb la Fundació ADEMA+  treballa especialment en l’atenció sanitària bucodental per col·lectius vulnerables mostrant així el seu compromís en la tasca social.

González, per part seva, ha assegurat que “aquest acord és un compromís social de l’Escola amb els ciutadans de Palma i permet que la feina de docents, investigadors i alumnat de l’Escola pugui repercutir de manera positiva sobre la salut dels ciutadans més vulnerables”.

Amb aquest conveni, ha conclòs Noguera, “ampliam la garantia del servei d’odontologia gratuït o amb preus assequibles per a les persones en situació de vulnerabilitat, derivades pels serveis socials de Palma, sota un llindar econòmic determinat i amb una necessitat odontològica diagnosticada”

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email