Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El projecte Regenerate Illes Balears comença a caminar

Palma, 2 de juliol de 2021.- El projecte Regenerate Illes Balears, presentat el passat setembre de manera conjunta per l’Ajuntament de Palma, el Consell de Menorca i l’Ajuntament d’Eivissa -amb l’objectiu d’incentivar la rehabilitació privada d’habitatges per millorar la seva eficiència energètica i el confort dels seus habitants- ha rebut una molt bona qualificació i prop de 2 milions d’euros de subvenció europea i ja ha començat a caminar aquesta setmana amb unes jornades tècniques a Maó, per compartir les estratègies a desenvolupar. D’aquests, l’Ajuntament de Palma ja disposa de gairebé 550 mil euros de la Unió Europea i en els propers mesos instal·larà en l’àmbit de Ponent de Palma, on es desenvoluparà el projecte, una oficina d’atenció ciutadana.

Segons la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol “es tracta d’un projecte ambiciós, que persegueix innovar en el sector de la construcció i facilitar la rehabilitació energètica del parc d’habitatges privat, amb l’objectiu de millorar les condicions des edificis on habiten les famílies  més vulnerables”. Truyol també ha apuntat que “aquestes accions ens encaminen a combatre la pobresa energètica i el canvi climàtic al mateix temps que s’estimula el teixit econòmic local de la rehabilitació d’edificis”.

Regenerate IB

L’objectiu principal del projecte és estimular la demanda dels ciutadans per rehabilitar energèticament els seus habitatges, oferint-los assistència tècnica i econòmica, amb una nova oficina tant a Menorca com a les ciutats de Palma i Eivissa, amb sistema de “finestreta única” per facilitar el procés de rehabilitació als propietaris d’habitatges.

El projecte subvencionat per la UE té en compte la necessitat urgent que tenen es Illes Balears de transformar el seu model econòmic depenent del turisme cap a un model més diversificat i sostenible amb el Medi Ambient. Així, la rehabilitació energètica d’habitatges per part dels ciutadans amb l’estalonament tècnic, legal i econòmic de l’administració pública tindrà un impacte econòmic al sector de la rehabilitació d’edificis, a la vegada que un benefici clar pel Medi Ambient i la Salut Pública amb la reducció d’emissions de CO2 i una millora directa del confort tèrmic dins els habitatges.

Regenerate a Palma

L’Ajuntament de Palma  disposa de 544 313.75 euros de la UE i ja desenvolupa el projecte des de l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat en col·laboració amb el PMHiRIBA. La fórmula per rehabilitar els habitatges combina la inversió pública per crear l’oficina d’acompanyament  amb la privada, aportada pels propietaris de les llars, amb la possibilitat d’un finançament del 100% de la despesa.

L’àmbit on es pretén desenvolupar el projecte REGENERATE el conformen els  6 barris situats al Litoral de Ponent a de Palma  (Sant Agustí, Cala Major,  Porto Pi, El Terreno, Son Armadans i El Jonquet ) que abasten una superfície 367,2 hectàrees, 29.288 habitants i 15.884 edificis.  Aquest projecte aprofita l’experiència adquirida pels projectes desenvolupats amb el Pla Litoral de Ponent desenvolupat sota  l’Estratègia Dusi-PLP, pertanyent als fons FEDER 2014-2020.

Regenerate pretén implantar una metologia integral de rehabilitació energètica d’habitatges dissenyat perquè els projectes de reforma siguin més simples, assequibles i de qualitat. L’objectiu del programa és millorar el benestar de les famílies promovent habitatges més confortables, saludables i eficients. El programa acompanya als propietaris durant tot el procés de reforma proporcionant assessorament tècnic, administratiu i financer personalitzat.

En els propers mesos, s’instal·larà a l’àmbit de Ponent de  Palma una oficina d’atenció a la ciutadania amb sistema de “finestreta única” per oferir aquest servei integral (canalitzar els ajuts de l’Estat, del Govern balear i dels municipis així com per gestionar les llicències necessàries, etc) amb l’objectiu de rehabilitar energèticament més de 1.500 habitatges.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email