Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat exposa el projecte del Districte d’Innovació als membres del Consell Econòmic i Social (CES)

Palma, 15 de juliol de 2021.- L’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha presentat el projecte del Districte d’Innovació del Nou Llevant – Façana Marítima als membres CES, el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, durant la sessió ordinària del seu Ple. L’objectiu de la presentació és sumar suports i ampliar el coneixement sobre aquest projecte estratègic per a la ciutat, que pretén transformar el Nou Llevant i la Façana Marítima d’acord amb l’interès general.

La trobada s’ha celebrat a la sala de conferències de Palma Activa, i de l’àrea de Model de Ciutat hi ha estat present la regidora de l’àrea Neus Truyol i l’equip format pel gerent d’urbanisme Joan Riera i el director general Biel Horrach. La sessió del Ple ordinari del CES ha estat presidida pel seu president, Rafel Ballester, el secretari general Josep Valero, el vicepresident José Luis García de CC.OO, i en total hi ha assistit de forma telemàtica i presencial fins a 23 consellers i conselleres.  

Neus Truyol ha convidat al CES a participar del Comitè de Coordinació del Districte “per participar activament a definir els projectes i fer-los avançar”

Durant la presentació del projecte Districte Innovador, la regidora Neus Truyol ha explicat els objectius que es persegueixen en quant a “la creació d’un ecosistema innovador, que permeti impulsar una plataforma de diversificació econòmica. Al mateix temps que hem de garantir la inclusió social i actuar per evitar la gentrificació o expulsió dels veïnats que actualment hi resideixen”.

El projecte Districte Innovador Nou Llevant-Façana Martítima pretén reconduir la dinàmica urbanística, social i econòmica d’una zona amb un gran potencial per tal d’implementar una transformació urbana que connecti el món de la recerca, el teixit empresarial i els agents socials de la barriada. “Volem fer possible un nou centre de la Ciutat dedicat a la innovació i la diversificació econòmica, garantint la igualtat social”.

Per la seva part, el president del CES Rafel Ballester ha destacat que aquest projecte “és molt interessant, ambiciós i realment estratègic en la direcció de la diversificació del model productiu de les Illes Balears. I per tant, és imprescindible crear el més aviat possible una estructura estable de governança per fer avançar el projecte i els seus objectius”.

L’objectiu és sumar institucions i entitats per fer possible la transformació del Nou Llevant i la Façana Marítima i convertir-lo en un pol econòmic centrat en la innovació.

La regidora Truyol ha aprofitat la bona sintonia i enteniment respecte el Districte Innovador per convidar al CES a participar de la Comissió de Coordinació del projecte i participar activament. “El CES és un òrgan de participació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social, per tant la seva presència i aportacions poden ser molt importants”.

Durant la presentació s’ha posat de relleu que la iniciativa del Districte Innovador està en mans del sector públic amb una aportació imprescindible del sector de la recerca i coneixement, que aporta la UIB. A més, es fomenta la generació de sinèrgies per a la transferència de coneixement cap a les empreses i que reverteixi positivament a les barriades, donant resposta a un model de ciutat compacta i complexa.

Eixos de feina

Truyol ha detallat els eixos de feina de cadascun dels projectes previstos. Aquests són el El projectes són el Campus Palma Tech, el Palma CitiLab, el Hub Energètic, el Hub Digital, el Pol Marí i el programa de regeneració urbana. A més, de la transformació urbanística que està duent a terme APB amb la pacificació del Passeig Marítim, en col·laboració estreta amb l’àrea de Model de Ciutat.

A més, la trobada ha servit per compartir els objectius comuns del projecte com són:

  • Treballar amb el teixit empresarial, el sector acadèmic i la ciutadania per tal de poder generar un autèntic ecosistema innovador.
  • Els principals sectors econòmics que promourà el projecte de Districte d’Innovació seran els següents:
    • La innovació tecnològica i industrial
    • El turisme i la innovació
    • La transició energètica: eficiència energètica i energies renovable
    • Les indústries culturals i creatives
    • Donar un impuls a l’estratègia de foment de l’economia blava i potenciar el paper del Palau de Congressos

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email