Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat adjudica les ajudes per a les obres de millora en 20 comunitats de Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc per import de 500.000€

Palma, 27 de juliol de 2021.- La regidora de l’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat Neus Truyol ha comparegut en roda de premsa per actualitzar l’estat la convocatòria d’ajust a la rehabilitació de barris que es convoca anualment a través del Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH-Riba) i que permet millorar l’espai públic de tres barriades que actualment es consideren àrees vulnerables de ciutat. Aquestes són Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc.

“Enguany la convocatòria està resultat un èxit de peticions i ens ha obligat a incrementar el pressupost en 100.000€, amb una inversió total de 500.000€. Les sol·licituds han superat les expectatives i això significa que les comunitats de veïns estan organitzades i es preocupen pel seu entorn i els seu barri. Estam molt satisfets”.

Neus Truyol: “Gràcies a la recuperació funcional i estètica dels blocs d’habitatges aconseguim també millorar la implicació entre veïnats per millorar els espais comuns i enfortir xarxa social entre ells”

En total s’han presentat 39 sol·licituds amb un valor total de les obres presentades que supera el milió d’euros, concretament 1.152.674€.

En concret, s’han presentat 39 sol·licituds, de les quals finalment queden aprovades provisionalment 20 en relació a les dues línies de subvenció; 6 mes queden denegades definitivament per no complir els requisits o estaven fora de l’àmbit d’actuació; i 13 queden denegades provisionalment.

El quadre següent resumeix aquestes dades segmentades per barris:

BARRIADASOL·LICITUDSAPROVACIÓ
INCIAL
Línia A
APROVACIÓ
INCIAL
Línia B
APROVACIÓ
INCIAL
Línia C
APROVACIÓ
INCIAL
Línia D
Camp Redó146161
Son Gotleu116050
Verge de Lluc147025
TOTAL39191136

La regidora ha explicat que aquesta és la resolució de la comissió d’avaluació i els interessats ja han estat notificats. En aquests moments disposen d’un termini obert perquè els que han resultat denegats provisionalment puguin presentar al·legacions. A més, cal remarcar que l’adjudicació provisional no crea cap dret a favor fins que no es resolgui definitivament el procediment.

“Les subvencions contribueixen a dignificar els barris que tenen una degradació arquitectònica patent, i de rebot genera una cohesió, enforteix les comuntitats de veïns i organització social i veïnal. Aquests factors són fonamentals per fer créixer els vincles dins una comunitat i augmentar la corresponsabilitat de l’espai compartit”, ha afegit Neus Truyol.

La regidora ha destacat que any rere any aquesta convocatòria de d’ajudes s’afiança i es reforça, ja que molts dels projectes presentats estan en execució o ja tenen el projecte preparat. Un exemple el tenim als habitatges socials del Camp Redó, ja que l’experiència exitosa que va aprofitar l’illa A ha aconseguit animar els veïns de la illa B (entre Carrers General Riera, Alfons el Savi, Infant Pagà, Joan d’Àustria) a presentar un projecte de millora de les zones comunes entre els blocs.

Bases de la convocatòria

Les barriades incloses a l’àmbit d’aplicació d’aquesta convocatòria són les del Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc, assenyalades actualment com àrees vulnerables de Palma i incloses dins el Pla estratègic de ciutat, atès que es troben immerses dins una situació de progressiva degradació arquitectònica, urbanística i social.

El PMH-Riba constata que molts dels edificis presenten problemes en les instal·lacions de subministrament (quadres de comptadors), la necessitat d’una revisió de l’estructura i de les cobertes (impermeabilització i ordenació) i l’obligatorietat de realitzar els IAE (Informe d’avaluació de l’edifici) dels edificis que encara no l’hagin passat. “Donades aquestes circumstàncies, les subvencions pretenen assolir una recuperació funcional i estètica dels blocs d’habitatges ubicats en aquestes barriades tan necessària”, afegeix la regidora.

La convocatòria té dues línies d’actuació a les quals s’han pogut presentar les comunitats de veïns, i que tenen les següents característiques diferenciades:

Línia A:

80% de subvenció

30.000 euros de quantia màxima subvencionable Obres de necessària execució com a resultat d’una IAE desfavorable o ordre d’execució oberta per Disciplina Urbanística. Així com rehabilitació de lesions que afectin la seguretat constructiva i funcional de façanes i altres elements comuns, com per exemple: instal·lacions de baixants, accessos, impermeabilitzacions, etc.

Línia B:

100% de subvenció

20.000 euros de quantia màxima subvencionable Tipus d’obres: adequació i agençament de les zones privades d’ús públic entre blocs, necessàries per a assegurar la integritat dels vianants, per exemple: arbrat en males condicions, voravies, calçada i enllumenat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email