Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Comencen les obres de la Capsa de Música, nova seu de l’Orquestra Simfònica

Dimecres 4 d’agost.- Ahir es va posar la primera pedra de la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Capsa de Música, amb un pressupost de 8,5 milions d’euros. Estarà situada en un solar cedit per l’Ajuntament de Palma al barri de Nou Llevant i es preveu que estigui enllestida durant el primer semestre del 2023. El projecte va ser impulsat la passada legislatura per Ruth Mateu i Fanny Tur des de la Conselleria de Cultura del Govern i per Antoni Noguera des de l’Ajuntament, i està inclosa dins el nou Districte d’Innovació del Nou Llevant que impulsa Neus Truyol des de l’Àrea de Model de Ciutat.

El Nou Llevant, que creixerà cap a les noves tecnologies i les energies renovables, també incorpora entre els seus objectius la promoció de la Cultura com a sector que ha de contribuir a la millora del barri de Nou Llevant, a la creativitat de la ciutat i a la diversificació econòmica. La Capsa de Música s’emmarca dins aquest model. A més, en una col·laboració entre Model de Ciutat i l’IBAVI, a la zona s’està construint habitatge públic per tal d’evitar l’especulació urbanística i la gentrificació del nou barri.

La Capsa de Música serà un espai físic estable per als assajos de l’orquestra i consolidarà la seva estructura després d’una legislatura 2011-2019 en què el govern de Mateu Isern va posar en perill la seva continuïtat. A la futura seu de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears s’hi faran tant els assaigs com els concerts de l’Orquestra, a més d’esdeveniments culturals, amb el compromís de generar activitats per fomentar la participació de la gent del barri i dels grups musicals de la ciutat.

Pel que fa al projecte, es tracta d’una infraestructura dividida en tres blocs diferenciats: una nau central amb una sala principal per a les actuacions de l’orquestra, una nau lateral per a la zona d’assaig i estudi dels músics i els camerinos, i una tercera nau en què hi haurà la zona d’administració i arxiu. Per a l’Orquestra Simfònica suposarà disposar per fi d’una seu estable, adequada a la seva activitat diària, tant artística com administrativa i escènica.

La Capsa de Música esdevindrà un exemple d’inversió sostenible en els àmbits social, ambiental i econòmic. El projecte constitueix una actuació que afavorirà no només l’Orquestra Simfònica pel fet de disposar d’una seu pròpia, sinó que permetrà dinamitzar socialment i culturalment el barri on s’ubicarà la infraestructura.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email