Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Escena, el programa d’arts escèniques dels Teatres Municipals, dona el sus a la temporada tardor hivern

Palma- 17 de setembre de 2021.- El coordinador general de Cultura, Miquel Contreras, ha presentat avui els cinc espectacles del programa Escena que tendran lloc entre aquest mes de setembre i el febrer. L’acte ha comptat amb la presència de l’actriu Marga López, intèrpret d’Anar a Saturn i tornar, que obre la temporada el cap de setmana que ve.

Escena és el programa d’arts escèniques, de qualsevol gènere (teatre de text, teatre experimental, dansa, musical…), destinats a un públic adult, als teatres municipals (Mar i Terra, Catalina Valls i Xesc Forteza), amb l’objectiu principal de donar suport a les companyies, els actors i les produccions d’arts escèniques de les Illes Balear.

El programa es consolida amb un total de 5 obres des del setembre i fins al gener.

Aquest programa, que referma el seu compromís amb la creació illenca, compta amb un total de 5 espectacles que s’oferiran des d’aquest mes de setembre i fins al gener als Teatre Municipals. Algun d’ells prové de la temporada passada, com ara Anar a Saturn i tornar, que no es va poder representar per mor de la pandèmia.  

El programa s’inaugura el cap de setmana que ve amb l’obra Anar a Saturn i Tornar, al Teatre Mar i Terra de Palma. L’espectacle ha estat guardonat a la millor interpretació femenina de Marga López per part de l’Atapib i el millor text de Marta Barceló amb el premi Palanca i Roca de teatre. El 29, 30 i 30 d’octubre arriba també al Mar i Terra Joana E., una producció basada en la reconeguda novel·la de Maria Antònia Oliver, amb la dramatúrgia de Toni-Lluís Reyes i l’escenografia de Joan Aguiló. Aquesta tardor també hi haurà lloc per als fantasmes sobre els escenaris: Bubotes, d’Antoni Mus es podrà veure al Mar i Terra els dies 26, 27 i 28 de novembre. Salvador Oliva porta una obra pròpia, Jose Mari, al mateix teatre municipal el 10, 11 i 12 de desembre. La temporada de tardor hivern la tanca l’obra Porucs, de la Companyia Cinc Cèntims. Serà al Teatre Xesc Forteza ens 14, 15 i 16 de gener.

A continuació es pot consultar la informació detallada de cada obra:

Anar a Saturn i tornar

Teatre Mar i Terra

24 i 25 de setembre a les 20 h i 26 de setembre a les 19 h

Als 45 anys a na Rosa li diagnostiquen un tumor al pit. Càncer de mama. Ella no se sent una guerrera ni una heroïna, ni tan sols voldria que diguessin que és una valenta. Na Rosa s’enfrontarà a la malaltia perquè no té altre remei, perquè estima la seva vida, la seva família, la seva feina, el seu entorn. Perquè ella no se’n vol anar. No encara.

Dramatúrgia: Marta Barceló

Direcció: Núria Vizcarro

Intèrpret: Marga López

Ajudant de direcció i E. sonor: Joan M. Albinyana

Disseny d’il·luminació: Juanro Campos

Escenografia: N. Vizcarro/J.M. Albinyana

Vestuari: Cultural-Ment

Fotografia: Xisco Alario

Audiovisuals: Antoni Alemany

Premsa: Mariona Forteza

Cap de producció: Gemma de las Heras

Ajudant de producció: Bernat Clar

Properes

Joana E., de Maria Antònia Oliver

Teatre Mar i Terra

29 i 30 d’octubre a les 20 h i 31 d’octubre a les 19 h

Na Joana E., protagonista i narradora directa a l’espectador de la seva vida (juntament amb la seva dida) és filla d’una família de la burgesia mallorquina, que té una vida plàcida entre Ciutat i una finca que la família té a pocs quilòmetres de la ciutat, Son Galiana. Envoltada per l’amor dels seus pares i de la dida Maciana, creix en un ambient relaxat sense gaires preocupacions, fins que els seus pares moren en un accident de trànsit. A partir d’aquest moment s’ha d’enfrontar a nombrosos problemes que ja l’acompanyaran sempre: l’herència, ja que la família de sa mare li vol prendre tot allò que creuen que els correspon, i a més s’assabenta de manera molt poc afortunada que els seus pares l’havien adoptada (i d’aquí el nom de Joana E., d’expòsita); un matrimoni completament infeliç; un estat de depressió i desencant; un amor viscut en secret i la seva mort; el naixement del seu fill… El que consideram com idea principal de la novel·la és mostrar la societat burgesa dels anys trenta i de la postguerra: una societat tancada que considera que el naixement marca per sempre la vida de les persones. Una vida plena de símbols i d’aparences que amaga les passions més baixes de l’ésser humà, com l’egoisme, la cobdícia, els interessos econòmics i la hipocresia. Però davant tot això, ens mostra l’evolució de la protagonista a conseqüència de les experiències viscudes i l’instint de superació i recerca de la felicitat. I és aquest punt el que més ens agradaria transmetre en la posada en escena, realitzada per tres intèrprets.

Intèrprets: Francesca Vadell, Toni-Lluís Reyes, Catalina Florit

Dramatúrgia: Toni-Lluís Reyes

Escenografia: Joan Aguiló

Il·luminació: Miquel Llull

Premi Bòtil de Teatre Infantil i Juvenil

Bubotes, d’Antoni Mus

Cia. La Reforma

Teatre Mar i Terra

26 i 27 de novembre a les 19 h i 28 de novembre a les 20 h

Retana i per Retana.

A Mallorca anomenam bubotes els fantasmes. Dues bubotes ens faran un recorregut per la terra de Retana. Una possessió que representa la Mallorca de terratinents, missatges i jornalers. Tot un univers retaner on les herències morals i físiques rebudes, es fan més feixugues generació rere generació.

A ritme de batec de cor, enmig de camins polsosos i figueres, l’orgull, la cobdícia, la covardia i la decadència, avançaran a passes decidides per aquesta prosa admirable, humaníssima, grotesca i de catarsi poètica, cap al nus de la Guerra Civil. Una guerra civil que encara ara plana com una boira, com una bubota damunt la societat mallorquina

Direcció i dramatúrgia: Antoni Rosselló

Interpretació: Sebastià Adrover i Salvador Miralles

Espai escènic: Antoni Rosselló

Construcció escenografia: Pere Pasqual, Antoni Rosselló i Cia. La Reforma

Disseny de so i il·luminació: Cia. La Reforma

Vestuari: Cia. La Reforma.

Tècnic en gira: Daniele Fregapane

Jose Mari

Salvador Oliva

Teatre Mar i Terra

Dies 10 i 11 de desembre a les 20 h i 12 de desembre a les 19 h

Es tracta d’una comèdia escrita per Salvador Oliva, on tres personatges, tres actors, amb poques possibilitats de treballar, decideixen confinar-se amb l’objectiu que un d’ells escrigui una obra mestra i, així, guanyar molts diners. És un pla poc fiable i decideixen canviar d’estratègia; el segrest d’una persona adinerada serà la solució. Però segrestar una persona massa coneguda i important. Jose María. A partir d’aquí, les coses només poden anar a pitjor.

Autor: Salvador Oliva

Director: Luca Bonadei

Intèrprets: Luís Venegas, Rodo Gener, Salvador Oliva I Xavi Núñez

Il·luminació: Joan Borràs

Espai sonor: Gemma de las Heras

Escenografia: Cultural-Ment

Vestuari: Cultural-ment

Fotografia: Xisco Alario

Audiovisuals: Cinètica Produccions

Producció: Cultural-ment

Porucs

Cia. Deu Cèntims

Teatre Xesc Forteza

14 i 15 de gener a les 20 h i 16 de gener a les 19 h

Una proposta íntima i personal que neix de les nostres pors, d’aquelles més profundes que ni tan sols coneixíem.

La por, una de les sis emocions humanes bàsiques relacionada amb el nostre instint de supervivència, pot ser real o imaginària, ens pot protegir o ens pot destruir. El ritme cardíac i la freqüència respiratòria augmenten, tots els sentits es posen en alerta per a decidir si és millor fugir, quedar-se quiet, amagar-se o lluitar.

Nosaltres hem decidit ballar amb ella, perquè ballant hem descobert un món infinitament més agradable.

Idea original i creació: Deu cèntims companyia teatral (Irene Soler, Xisca Puigserver i Lluís Valenciano)

Interpretació: Irene Soler, Xisca Puigserver i Lluís Valenciano

Direcció: Pont Flotant (Jesús Muñoz)

Ajudant de direcció: Lluqui Herrero

Dramatúrgia: Jesús Muñoz i Deu Cèntims companyia teatral

Assessorament de vestuari i escenografia: Eli Calvo

Il·luminació: Juanro Campos

Fotografia i disseny gràfic: Naiara Yerobi

Vídeo: Rewind Lab

Producció: Deu Cèntims companyia teatral El preu de les entrades per a tots els espectacles serà de 10€ anticipada i de 12€ a taquilla. La venda d’entrades i tota la informació al detall es trobarà a www.palmacultura.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email