rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Un recull de Literatura i Foto Jove carregada de color i vida

Palma, 6 d’octubre de 2021.- L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palma ha presentat al Teatre Xesc Forteza la publicació “Color i Vida. Recull de Literatura i Foto Jove” davant un nombrós grup d’alumnat procedent de diversos centres educatius de secundària de Palma que han participat en el projecte. El regidor d’Educació i Política Lingüística ha destacat que “aquesta obra coral escrita en plena pandèmia és una oportunitat única per conèixer de primera mà tota la creativitat i vitalitat dels adolescents de Palma”.

El llibre en format paper i digital conté treballs de dues activitats del programa Palma Educa: des de fa 27 anys la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Palma promou la fotografia entre els joves de Palma amb l’activitat FOTO JOVE, de la mà de Pilar Negredo, la seva creadora. I des de fa 21 anys l’escriptura, amb l’activitat RECULL DE LITERATURA JOVE. Les obres arriben a Educació gràcies al treball dels docents que les incorporen a les seves propostes i animen el seu alumnat a fotografiar i/o escriure.

La part d’escriptura, RECULL DE LITERATURA, és un recurs per al professorat de llengua catalana a ensenyament secundari i batxillerat; suposa una ocasió per als joves que es senten bé escrivint i poden veure els seus escrits publicats. També és un material per ser llegit i usat com element educatiu. Des de principi de curs els centres poden proposar la participació als seu alumnat. Generalment aquesta és voluntària, no depèn d’una qualificació. Cada centre tria els escrits que proposa per ser inclosos al material.

El recull conté també imatges de FOTO JOVE, una altra activitat del programa Palma Educa. Enguany han participat un total de 2.653 alumnes entre les dues activitats. D’ells, 1.403 ho han fet escrivint i 1.250 fotografiant. Tothom inspirat per la proposta COLOR I VIDA: es tractava de posar el filtre de l’optimisme, l’esperança, l’alegria, l’amistat, l’estima, tot amb la idea d’allunyar-nos del que ocupa massa espai en les nostres vides des de l’aparició del covid. L’alumnat rebé propostes i imatges per tal d’inspirar la seva expressió escrita o fotografiada i que el material resultat, transmetés aquestes emocions, amb l’objectiu de fer conscient que ens poden reforçar i fugir de les contràries, ja que ens debiliten i ens duen cap a la por.

Aquests són els centres que hi han participat: CC St Vicenç de Paül, Cas Capiscol; Escola Mata de Jonc; Col·legi Santa Mònica; Col·legi Sant Josep Obrer; IES Joan Maria Thomàs; IES Madina Mayurqa; IES Son Cladera; IES Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears; IES Josep Maria Llompart, IES Arxiduc Lluís Salvador i IES Joan Alcover.

La versió digital d’aquesta obra es pot veure i descarregar a www.palmaeduca.cat . A la mateixa pàgina es pot consultar la proposta de les dues activitats i els docents poden fer la inscripció per participar-hi el proper curs.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email