Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma es reuneix amb entitats de la societat civil per fer front a l’ordenança “Cínica” del PP

Palma, 22 de maig de 2024. – MÉS per Palma s’ha reunit al Centre Flassaders amb un nombrós grup d’entitats i representants de la societat civil per abordar la problemàtica que representa la nova ordenança cívica que vol aprovar el govern del batle Jaime Martínez.

A la reunió, la portaveu, Neus Truyol, ha fet una detallada explicació de les amenaces que comportarà l’aplicació d’aquesta ordenança. Un norma que vol imposar solucions policials a problemes socials, que criminalitza col·lectius i que reprimeix drets i llibertats fonamentals.

Cadascun dels col·lectius i entitats presents han expressat els seus neguits i preocupacions en relació a una proposta que ja abans de ser aprovada ha generat mobilitzacions, controvèrsia i alarma social. De fet, el cas de les possibles multes a persones que viuen a caravanes perquè no poden pagar un habitatge simbolitza perfectament l’esperit repressor de l’ordenança, que assenyala i vol sancionar col·lectius vulnerables.

A part d’aquesta ofensiva contra les persones en situació de pobresa, Truyol ha explicat que la nova ordenança “també ataca drets fonamentals dels palmesans i palmesanes, com gaudir de l’espai públic, dels seus barris i carrers. Atempta contra la llibertat de reunió, les activitats dels artistes de carrer o el dret al joc dels infants. En definitiva, és una norma que ens transporta a temps obscurs allunyats dels principis democràtics. A més, Palma s’ha declarat Ciutat Amiga de la infància i Ciutat Educadora i ha signat el pacte per la inclusió social, tot un seguit d’iniciatives que promouen la igualtat i els drets humans. Aquesta ordenança ataca directament aquestes declaracions. El PP vol eliminar la pobresa i la dissidència política dels nostres carrers perquè el negoci turístic sigui l’únic protagonista.”

MÉS per Palma considera que l’enfocament cínic de l’ordenança és purament repressiu, i que no ofereix solucions per fomentar la convivència. En aquest sentit, la formació es posa a disposició de la ciutadania, de les entitats i dels col·lectius assenyalats per aquesta nova norma repressiva. “D’aquesta manera, es podrà articular un front comú que aturi aquesta iniciativa cínica, que retalla drets i llibertats democràtics fonamentals”, ha declarat la portaveu de la formació.

En aquet sentit, MÉS per Palma instarà al govern popular a retirar aquesta ordenança cínica i a prendre mesures reals per fomentar una convivència democràtica i compromesa amb la llibertat i la igualtat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email