Cultura

Els Teatres Municipals de Palma oferiran 21 concerts de setembre a gener

Palma, 26 d’agost de 2020.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han presentat avui al Teatre Xesc Forteza la programació musical per a la propera tardor als teatres municipals. Aquesta programació s’articula al voltant dels dos cicles de música propis, creats i consolidats els darrers anys: 100% (programa musical d’autors de les Illes Balears) i Clàssica (cicle conformat per propostes de música clàssica i contemporània). En total, els Teatres Municipals de Palma oferiran 21 concerts entre setembre i gener amb una programació variada, des de la música clàssica, al pop rock, el jazz o la música d’arrel.

Cal recordar que aquestes programacions beuen d’alguns dels concerts que no pogueren celebrar-se durant la declaració de l’estat d’alarma, a més dels nous programats per a la tardor. El tinent de batle de l’àrea de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha recordat que “amb el Pla de Xoc de la regidoria de Cultura ens comprometérem a no suspendre cap activitat cultural, sinó sempre a ajornar-les. A més, hem fet un gran esforç per seguir programant noves propostes per tal de donar suport al sector de la música, amb un total de 21 concerts per aquesta tardor”.

Pel que fa al cicle “100%”, comptarà amb noms tan reconeguts dins l’escena del pop rock illenc com Xanguito, Pep Suasi o Daniel Higiénico, els quals presentaran els seus darrers discs. En el cas de Pep Suasi i Els Electrodomèstics, presentaran “Que triomfi l’amor” al Teatre Xesc Forteza, en un únic concert a Mallorca.

També hi seran presents altres propostes dins el gènere del jazz o la música d’arrel, com Pere Dàvila, Gipó o Llampuga amb pebres. A més, passaran per damunt dels escenaris dels teatres Xesc Forteza i Mar i Terra Arantxa Andreu Quintet, Trosky Experience Jazz Group, Jaume Tugores (que celebrarà el seu 20è aniversari com a projecte musical), Clan Zibar i Minimal Tempo.

Quant al programa “Clàssica” destaca la celebració de l’Any Beethoven (250è aniversari del seu naixement) amb tres propostes d’espectacles de la mà d’Acadèmia 1830, Trio Maressar o Studium Aureum, que oferiran interpretacions del conegut compositor. Són d’interès altres propostes com el quartet femení de flautes Neuma, el tenor Antoni Lliteres acompanyat del pianista Andreu Riera o el recital de clarinet i piano interpretat per Bálint Gymesi i Joan Travé.

També hi seran presents dues propostes d’Òpera: Don Carlo, enfocada a donar visibilitat a la temàtica LGTBI o un maridatge d’Òpera i Vi ofert per Euroclàssics, a més d’un recital de piano d’Ivon Frontela i un concert de Jordi Miralles (oboè) i Cyril Puillet (trompeta).

Per concloure, Miquel Àngel Contreras, director general de Música i Arts Escèniques, ha afirmat que: “hem estat treballant de valent per seguir consolidant les programacions dels Teatres Municipals, en el cas de la música hem volgut posar en relleu el talent local amb una programació de diversos estils i enfocada a diferents públics”.

Les entrades, amb un preus que oscil·laran entre els 10 i 20 euros, es posaran a la venda 15 dies abans de cada espectacle. Tota la informació de la programació i la venda d’entrades es farà a través de www.palmacultura.cat i de l’APP PalmaCultura.

Aquí podeu veure el programa complet: Dossier Música Tardor 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *