Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

“L’obsessió del PP pel ciment enterrarà la zona verda del Lluís Sitjar que necessiten els veïnats”

Palma, 17 d’abril de 2024.- La portaveu de MÉS per Palma , Neus Truyol, ha alertat de les intencions del govern municipal del PP de Jaime Martínez en relació al futur dels antics terrenys del Lluís Sitjar. La regidora ha explicat que “l’obsessió del PP pel ciment enterrarà la zona verda del Lluís Sitjar que necessiten els veïnats”.

MÉS per Palma sempre ha defensat que en aquests terrenys s’ha de desenvolupar un gran parc i equipaments esportius i socioculturals integrats a la zona verda, aprofitant al màxim el desnivell amb la plaça Barcelona, tot connectat amb la Falca Verda. Es tracta d’un projecte recollit en el Pla General aprovat.

En aquest sentit, Truyol ha explicat que “una altra vegada el govern de Jaime Martínez actua d’esquenes als veïnats. Les intencions del PP passen per  incrementar l’edificabilitat dels terrenys un 25% per fer-hi un macroequipament esportiu. Això vol dir condemnar a la mínima expressió la zona verda i apostar, una altra vegada, per una iniciativa que provocarà més inconvenients que avantatges: desapareixen tant el parc com els equipaments per als barris, i això provocarà grans problemes de mobilitat, amb grans embossos de trànsit. Torna la marca del Partit Popular: més edificació, més ciment i menys espais verds. Els pelotazos del PP ”. 

La proposta que MÉS per Palma presentarà al proper Ple Municipal demana al govern que destini el Lluís Sitjar a equipar els barris, escoltant els partits polítics, els veïns i les entitats.

“Aquí és necessari un equipament esportiu tipus s’Aigo Dolça o s’Estel, no un altre Son Moix”, comenta Truyol. “Record al batle Martínez que la justificació de la compra del Lluís Sitjar va ser donar serveis, equipaments i zones verdes a les barriades dels voltants per millorar la vida de la gent de Son Cotoner, Es Fortí, el Camp d’en Serralta i Son Dameto; així com connectar l’espai amb la Falca Verda. Es tracta d’una reivindicació de dècades dels veïnats, i que ara el batle Martínez està disposat a incomplir. Per tant, l’Ajuntament ha d’invertir en això, no construir megapoliesportius en una zona tan poblada i tan mancada d’equipaments. Recordem que els estàndards dotacionals d’equipaments de la zona del Lluís Sitjar són de 3,81 m2/habitant, molt inferiors als estàndards que estableix el Pla General, que és de 6,19 m2/habitant.”

Podeu llegir la moció aquí

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email