Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma duu al Ple iniciatives per impulsar la inserció laboral juvenil i el suport als estudiants

Palma, 24 d’abril de 2024.- La regidora de MÉS per Palma Kika Coll i el representant de Mallorca Nova, Joan Font, han presentat de manera conjunta una moció amb una sèrie de mesures destinades a millorar l’accés laboral dels joves i a donar suport als estudiants universitaris.

Coll ha expressat que “l’Ajuntament, com a primera institució de referència i de proximitat als ciutadans, ha de vetllar, juntament amb la resta d’administracions públiques, per fer front al problema crònic de l’atur juvenil. El nostre municipi, Palma, no és aliè a aquesta realitat i, per tant, des del consistori aquest ha de ser un tema cabdal tractat per part de les polítiques públiques. Només d’aquesta manera podrem modificar les preocupants estadístiques que surten any rere any. Aquesta és la intenció de la moció que avui presentam des de MÉS per Palma”.

D’altra banda, Joan Font, ha declarat que “necessitam polítiques valentes que ens ajudin a formar-nos i a incorporar-nos de manera digna al mercat laboral. No pot ser que siguem sempre els joves els qui paguem el cost social de les crisis.”

El representant de Mallorca Nova ha explicat que “nosaltres, els joves de Palma, patim una taxa d’atur del 27,2%, una de les xifres més altes de la UE. El  82,9% treballam al sector serveis, mentre que només un 4% ho fa a l’agricultura i un 8% al sector industrial. La majoria dels nostres contractes, tant de jornada completa com parcial, són encara temporals. Treballam sobretot en serveis de restauració, personals, de protecció i com a venedors; una xifra molt més alta que els majors de 30 anys. Tenim feines pitjor pagades, més temporals i precàries. Òbviament, si a això hi sumam el problema de l’habitatge, molts de nosaltres ens veim a abocats a deixar la nostra illa o a viure amb els nostres pares fins a edats molt avançades”.

Entre les propostes, destaca instar a l’equip de govern a difondre de manera més àmplia i eficaç les plataformes Palma Jove i Palma Activa, així com crear una nova marca per a tots els projectes d’inserció laboral juvenil de la ciutat. La iniciativa també vol prioritzar el paper d’intermediació municipal, entre joves, PIMES, negocis locals o entitats amb compromís social.

D’altra banda, i segons paraules de Coll, “la moció també recull la creació de noves línies de beques destinades a estudiants que cursen els seus estudis fora de les Illes Balears, sempre amb l’objectiu que reverteixi en sectors econòmics específics de l’economia balear. Així mateix, es planteja incrementar el suport a les pràctiques socio-educatives en espais com Bibliopalma i Palma Jove, i vol promoure una nova línia de beques per assumir les despeses de matrícula d’assignatures de grau superior centrades en la ciutat de Palma.”

Finalment, el document també proposa la creació d’una línia pròpia d’ajuts per a projectes municipals d’inserció laboral que complementi les ofertes del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

“Aquestes iniciatives reflecteixen el compromís de MÉS per Palma i de Mallorca Nova amb el futur dels joves i amb la dinamització de l’economia local, posant un especial èmfasi en la formació i en les oportunitats laborals dels residents a la ciutat”, ha conclòs Coll. 

Podeu llegir la moció aquí

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email