Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell de Capitalitat aprova una inversió directa per a Palma

El Govern aportarà 6,5 milions de lliure disposició i el Consell, altres 3,5 milions per a inversió directa i millora dels accessos i vials de Ciutat

L’acord de Capitalitat també contempla la inversió incondicionada a Palma de més de 4 milions relatius al Fons de Cooperació Local

Palma, 21 de desembre de 2018.- El Consell de Capitalitat s’ha reunit avui per aprovar els acords de finançament referits a l’exercici de 2019 a Palma. D’acord a l’establert, el Govern i el Consell de Mallorca faran una aportació de 10 milions d'euros perquè l’Ajuntament en disposi per a la realització de noves infraestructures i serveis al municipi. En total, la inversió permetrà dur a terme 22 actuacions concretes al conjunt del municipi. A més a més, el conveni preveu una altra partida de 4 milions procedent dels Fons de Cooperació Local (3,15 milions) i del conveni de Son Moix (1 milió).

El Govern invertirà 6,5 milions d’euros i el Consell 3,5 milions més, 1,5 per a inversió directa i altres 3 per a la millora d’accessos i vials a Palma. La resta d’inversions fins a completar els 30 milions prevists per llei provenen de l’Impost de Turisme Sostenible (4 milions); i de les inversions en eficiència energètica (10,6 milions) previstes pel Govern.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha declarat que “com Ajuntament, hem d’agrair l’esforç del Govern i del Consell per assolir un nou acord en el reconeixement de la capitalitat de Palma, com a municipi de referència on s’ubiquen les infraestructures, institucions i serveis més importants de l’illa i de la comunitat autònoma”. Noguera ha afegit que “els acords de Capitalitat suposen una passa important d’aquest equip de govern per avançar en un millor finançament de Palma i en la consecució d’una sèrie de projectes estratègics per al futur de la ciutat”.

El batle de Palma ha presidit la reunió del Consell de Capitalitat a la qual també hi ha assistit la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García Campos, i el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font.

ACORD DE CAPITALITAT 2019

1. Aprovar les següents despeses a finançar amb la Llei de capitalitat per part del Govern de les Illes Balears per al 2019, amb una aportació de 6,5 milions d’euros i amb la següent relació de projectes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Aprovar les següents despeses a finançar amb la Llei de capitalitat per part del Consell Insular de Mallorca per al 2019 amb una aportació d’1,5 milions d’euros:

 

 

 

 

 

 

 

3. Aprovar les següents despeses a finançar amb la Llei de capitalitat per part del Consell de Mallorca per valor de 2 milions d’euros, corresponents a l’exercici de 2019, en concepte d’inversió en accessos i vials:

 

 

 

Abans del 31 de gener de 2020 el Consell de Mallorca informarà l’Ajuntament de Palma del detall i l’estat d’execució d’aquestes inversions a 31 de desembre de 2019.

4. Els projectes prevists als apartats anteriors sumen un total de 10 milions d’euros en projectes d’inversió imputats el 2019. A aquest import s’hi ha de sumar una sèrie de compensacions o inversions a desenvolupar a Palma, d’acord amb la Llei de capitalitat, com és la inversió corresponent a la participació als fons de cooperació local, que ascendeix a 3.150.666 euros, i l’import corresponent al conveni de col·laboració de Son Moix, amb un valor d’1 milió d’euros.

A més, el 26 d’octubre el Consell de Govern va aprovar els projectes a finançar amb els fons recaptats mitjançant l’impost de turisme sostenible de 2018, entre els quals es varen aprovar els següents presentats per l’Ajuntament de Palma, amb un import d’inversió de 4.220.678,64 euros:

 

 

 

 

 

5. Aprovar les següents inversions en eficiència energètica, mobilitat sostenible, autoconsum energètic i producció renovable a computar com a Llei de capitalitat per part del Govern de les Illes Balears amb un valor de 10.603.404 euros, amb el detall següent:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Direcció General de Fons Europeus durà a terme les comprovacions necessàries per a garantir que aquestes operacions entren a l'àmbit del PO FEDER de les Balears 2014-2020, contribueixen als seus objectius establerts i compleixen els criteris recollits al document de Criteris i procediments de selecció d’operacions.

El Govern de les Illes Balears es compromet a transferir a l’Ajuntament de Palma els imports cofinançats relatius als projectes finalment seleccionats una vegada que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears hagi rebut el reemborsament de la Comissió Europea corresponent a les despeses elegibles efectivament fetes per l’Ajuntament de Palma.

6. Pel que fa a la inversió restant per a arribar als 30 milions, s’aprova la seva compensació, en línia amb el que ja s’havia fet en anualitats anteriors, amb aportacions de la CAIB per a la construcció del Palau de Congressos, de forma que el conjunt d’inversions que computen com a anualitat 2019 de capitalitat i que permeten assolir els 30 milions d’euros que preveu l’article 142 de la Llei 23/2006, de 20 de desembre, són les que es resumeixen al quadre següent:

 

 

 

 

 

 

7. Aprovar la redistribució dels sobrants del projecte del Canòdrom per un valor de 346.950 euros, a la següent inversió:

 

 

 

No obstant això, el Consell de Capitalitat resoldrà.

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email