Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma expressa el seu condol per la mort d’Aina Moll Marquès

Palma, 10 de febrer de 2019.- L’Ajuntament de Palma vol fer públic el seu condol per la mort de la filòloga Aina Moll Marquès, alhora que trasllada les condolences a la seva família. El consistori vol expressar de manera especial el seu sentiment a la tinent de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, neboda d’Aina Moll. 

El consistori destaca la seva aportació imprescindible a favor de la cultura, la llengua catalana i la normalització lingüística, a les quals va dedicar la seva vida professional i acadèmica en una valuosa tasca. 

Directora general de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i assessora lingüística del Govern Balear, va ser membre destacat de la nissaga Moll, cappares de la recuperació i difusió de la llengua catalana. Va col·laborar amb el seu pare, Francesc de Borja Moll, en els darrers volums del Diccionari Català-Valencià-Balear, i va ser autora de diverses publicacions.

Per la seva trajectòria, va ser mereixedora de nombrosos guardons. Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma, per la seva trajectòria professional i acadèmica i per la seva tasca en favor de la normalització lingüística l’any 2012, també va rebre el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i era Doctora honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya.

A Palma una escola pública du el seu nom. 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email