Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Continuen les reforestacions al bosc de Bellver

Palma, 03 de gener de 2019.- El Servei de Parcs i Jardins de l’Àrea d’Infraestructures i Accessibilitat amb la col·laboració del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, coordina des del mes d’octubre i fins a finals de gener diverses jornades de reforestació emmarcades dins el programa plurianual de reforestacions, que va duent a terme des de fa anys amb la brigada municipal i la contracta de manteniment del bosc, amb l’objectiu de reforçar les zones degradades del bosc de Bellver.

L’objectiu de les plantacions és mantenir la massa forestal i evitar l’erosió del terreny. Les zones escollides per reforestar són aquelles que presenten major degradació i aquelles en què s’actuà amb el contracte d’emergència (maig- juny 2018) per a eliminar el risc d’incendi i de propagació de plaga, causat per l’increment de pins afectats i morts atacats per perforadors i altres causes.

Més de 300 plantes

La brigada municipal del Servei de Parcs i Jardins i els treballadors de la contracta que duu el manteniment del bosc han dut a terme ja diverses jornades de reforestació en què s’han plantat aproximadament 300 plantes de diverses espècies forestals, arbustives i arbòries, entre les quals destaquen el Pinus halepensis (pi blanc), la Olea europaea var. Silvestris (ullastre), l’Arbutus unedo (arboçera) i el Quercus ilex (alzina).

El Servei farà un seguiment al llarg de l’any per tal de garantir, en la mesura possible, el correcte establiment de les plantes. Aquest hivern és favorable a l’arrelament de les poblacions.

Altres entitats que han participat en el programa de reforestacions d’aquest any són Xarxa Forestal (IBANAT) i el voluntariat Pop in the City. Xarxa Forestal col·labora amb instituts i escoles amb l’objectiu de conscienciar els joves per a ser respectuosos amb el medi ambient. Pop in the City és una iniciativa de mobilització ciutadana coordinada pel Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, que plantà 200 pins el 6 d’octubre de 2018.

Futures actuacions a Es Carnatge

En el marc de conservació, sobre aquest mateix àmbit, el Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha dut a terme una jornada de retirada d’una planta invasora anomenada Asparagus asparagoides, coneguda com a esparreguera africana. Es tracta d’una espècie exòtica, una perillosa planta invasora nativa de Sud-Àfrica, utilitzada ocasionalment en jardineria, que amenaça la flora autòctona de la zona. Els treballs de retirada s’han realitzat de manera manual, eliminant les tiges que cobreixen una part dels matolls i els bulbs subterranis localitzats a partir dels quals la planta pot rebrotar i multiplicar-se.

Els treballs iniciats de forma col·laborativa està previst que tenguin continuïtat a efectes d’aprofitar tots els recursos disponibles en la millora del bosc.

De la mateixa forma, es te previst actuar sobre altres espais d’especial interès del municipi com Es Carnatge.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email