Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Nit de l’Art reivindica el paper de l’art contemporani

Palma, 17 de setembre de 2019.- Aquest migdia s’ha presentat el programa de la 23a edició de la Nit de l’Art a la Galeroa Kewenig. La Nit de l’Art 2019 comptarà, com a novetat, amb el Cine d’Art, que projectarà Terres Barceló (França, 2018). El seu director, Christian Tran, presentarà la pel·lícula i celebrarà un col·loqui amb el cineasta. Una de les altres novetats és el Premi DKV Seguros, per a artistes espanyols menors de 45 anys que formen part de les galeries d’Art Palma Contemporani. Un premi i un reconeixement a la promoció de la creació cultural a través del qual tendran l’oportunitat d’incorporar-se a la col·lecció DKV.

Durant el seu disscurs, Frederic Pinya, president d’Art Palma Contemporani, ha incidit en la importància de Mallorca en el context artístic estatal: “La Nit de l’Art compleix 23 anys amb molt bona salut. Art Palma Contemporani va ser pionera en llançar aquesta iniciativa cultural que després han seguit a ciutats com Madris, Barcelona, Sevilla o València, lloc que compten amb una plataforma institucional molt més sòlida”.

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Antoni noguera, ha destacat que “des de Cultura hem programat exposicions com HibridacionsEnflourage i Club Misèria al Casal Solleric, així com el “club disfuncional”, en paraules del comissari, que farem a Can Balaguer i que comptarà amb les performances de Pedro Trotz, Bel Fullana i Saúl Sellés. És una aposta per a obrir els nous públics i mostrar un perfil lúdic amb nous llenguatges”.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha explicat que “el Consell de Mallorca participa a La Nit de l’Art 2019 amb l’organització de Terres Llunyanesi facilitant la participació de galeries d’art de la Part Forana, que tendran un espai a la Misericòrdia”.
 
El dimecres 18 serà el primer acte de La Nit de l’Art: la inauguració de la mostra de Lucas Simões, Corpos de Prova, a l’Hotel Sant Francesc. El dijous 19 se celebrarà una de les activitats més esperades, la xerrada Sobre el futur de les pràctiques artístiques i curatorials a l’Àfrica. El punto de partida és el projecte pedagògic de Bisi Silva, ÀSÌKÒ, i la seva naturalesa experimental per a discutir sobre els enfocaments no convencionals de creació d’art, investigació curatorial i crítica que operen en el continent. Alguns dels intel·lectuals més ingeniosos del continent i la seva diàspora són Hansi Momodu-Gordon, Marie Hélène Pereira, Osei Bonsu i Paula Nascimiento. Tots ells s’uniran a Elvira Dyangani Ose, que exercirà de moderaora, per parlar sobre l’estat de l’art africa com a camp de producció cultural i sobre el planejament de futur de l’estètica africana i la seva recepció i percepció en tot el món.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email