Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Patronat Municipal de l’Habitatge-Riba ofereix una moratòria dels lloguers a les famílies afectades econòmicament pel COVID-19

Imatge d’arxiu de la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Palma, 2 abril 2020.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat avui un paquet de mesures perquè davant la greu crisi sanitària ningú no perdi casa seva. El Patronat Municipal d’Habitatge posarà en marxa una moratòria en el pagament dels lloguers per a aquelles famílies que hagin patit una baixada d’ingressos a causa de l’estat d’alarma. En concret, les famílies podran escollir entre una bonificació del 50 per cent del lloguer durant l’estat d’alarma i fins als 4 mesos següents, o bé aplaçar-ne el pagament del lloguer i que es fraccioni durant el 2020-2021. El preu d’aquests lloguers ja són molt ajustats a les possibilitats de cada família i no supera en cap cas el 25 per cent dels seus ingressos.

“El Patronat gestiona 386 habitatges i estimam que la meitat de les famílies es podrien beneficiar de la mesura. En total afectaria, més o manco, a unes 500 persones”, ha explicat la regidora Neus Truyol. A més, el Patronat prorrogarà automàticament 6 mesos tots els contractes de lloguer que caduquin durant l’estat d’alarma i fins a 2 mesos després. “L’objectiu és donar estabilitat a les famílies i que ningú no hagi de veure agreujada la seva situació en aquests moments”, ha explicat la regidora.

D’altra banda, des de la regidoria també s’oferiran subvencions als llogaters del programa Palma Habitada que hagin vist minvats els seus ingressos. En aquests moments el programa té actius 14 habitatges i només 5 famílies s’acolliren a la subvenció, que suposa aproximadament el 30 per cent del preu del lloguer.

“Mentrestant, l’Oficina Antidesnonaments continua fent feina a ple rendiment, es continuen donant cites i informació a la ciutadania perquè ningú no perdi ca seva”, ha dit Neus Truyol. “Tots, especialment els grans tenidors, s’han de fer responsables de la situació i activar mesures valentes perquè tothom tengui garantit l’accés a un habitatge assequible i a un preu raonable”.

D’altra banda Truyol ha estat molt exigent a l’hora de reclamar a l’estat fons econòmics per als ajuntaments, especialment perquè Palma pugui incrementar el parc d’habitatge d’emergència. “Necessitam fons extraordinaris, tant per ampliar el parc d’habitatge municipal com també per oferir ajudes al lloguer. Els microcrèdits són molt positius, però les administracions també hem de col·laborar i la solució de les famílies més vulnerables no pot passar únicament per endeutar-se”.

Truyol ha insistit en què el paper de l’Ajuntament és fonamental perquè és qui coneix la situació de primera mà i qui, a través de l’Oficina Antidesnonaments, assessora i acompanya les famílies que ho necessiten. Per això també ha reclamat incrementar els recursos de què disposa l’Oficina per poder donar ajudes o alternatives d’allotjament davant el previsible augment de la demanda. “Ara és més important que mai donar una resposta efectiva de cooperació entre totes les administracions”, ha conclòs Neus Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email