Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’artista M Reme Silvestre instal·la el seu “I no tota” al BOX 27

El tinent de Batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la Directora General d’Arts Visuals, Aina Bausà, han acompanyat el comissari, Tolo Cañellas, i l’artista, M Reme Silvestre, per conèixer de primera mà la intervenció.

Palma, 2 de juliol de 2020- Aquest dijous s’ha presentat el projecte de “I no tota”, de M Reme Silvestre, al BOX 27, l’espai-vitrina del Casal Solleric, comissariat per Tolo Cañellas. El tinent de Batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la Directora General d’Arts Visuals, Aina Bausà, han acompanyat el comissari i l’artista per conèixer de primera mà la intervenció.

El Treball de Silvestre se centra, principalment, en la utilització dels processos del cos com a element polític i de poder. Per això utilitza recursos del món del fitness o de l’esport per reflexionar sobre el paper que té l’estètica i la normativitat sobre els cossos.

L’artista ha convertit l’espai del BOX 27 en una espècie de sauna o cabina de vapor amb una maneta d’entrada, a mode d’artifici tridimensional i no practicable. D’aquesta manera proposa un exercici basat en la seva fòbia als cabells, desenvolupada arran de trobar-ne a les dutxes dels centres esportius. Així doncs, Silvestre ha disposat diferents masses de pèl natural mesclat amb aigua i sabó damunt tota la vidriera, impedint una visió clara de l’interior.

L’espai-vitrina del Solleric té des d’avui una peça de l’artista alacantina M Reme Silvestre que reflexiona sobre les implicacions que té l’estètica i la bellesa amb el poder i la normativitat

A la paret frontal interior es disposen diversos papers i material utilitzats per l’artista en les sessions d’estètica que ha contractat durant els darrers 5 anys. S’hi poden apreciar les seves restes i rastres corporals (cera depilatòria, olis corporals…), creant abstraccions que mantenen i redefineixen la memòria del seu ús, i que comporten també connotacions socials i polítiques.

“L’imaginari de cabines de tractaments posen en relleu rols de poder i mecàniques d’explotació que es produeixen en aquesta mena d’espais. El procés de treball em permet ser conscient de la meva materialitat”, ha explicat l’artista.

Per la seva banda, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que “el Box és un espai singular. Per una banda, és una finestra, un aparador, però per una altra banda és un element simbòlic en un palau barroc. És una finestra que dona al carrer però que no obre i aquest convida a l’artista a jugar”. En la seva línia de programació destaquen artistes joves com Nauzet Mayor i també consagrats, com Carles Congost o Azucena Vieites. “Volem una cultura que sigui un motor social. La cultura que volem és una cultura crítica i amb contingut”.

Aina Bausà: “la proposta ens fa pensar en la dona i en la feminitat, en tot el que s’ha construït al voltant dels estereotips de gènere. Es tracta de la cara oculta del glamour” .

La Directora General d’Arts Visuals ha afegit que “estem davant d’una proposta que ens fa pensar en la dona i en la feminitat, en tot el que s’ha construït al voltant dels estereotips de gènere. Es tracta de la cara oculta del glamour”.

L’espai del Box 27 va esser creat pel comissari independent Tolo Cañellas. Ara mateix compta amb dos catàlegs que recullen la seva història i les diferents propostes, entre les quals destaquen peces d’importants artistes com Andrés Serna, Carles Congost, Nacho Martín Silva, Francesc Ruiz, Azucena Vieites, Nauzet Mayor i Sergio Prego. La de M Reme Silvestre és la segona intervenció del nou cicle de comissariat, després de Take Care de Susy Gómez. M Reme Silvestre ha treballat a la illa amb galeries com Fran Reus i a institucions com Es Baluard, on va participar en la mostra col·lectiva “Microinjertos” (bypass).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email