Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat aprova la llicència de construcció del nou edifici del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) al Moll Vell

Palma, 6 de juliol de 2021.- El Consell de Gerència d’Urbanisme ha aprovat avui la llicència de construcció de l’edifici de la nova seu del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB). Aquest projecte arquitectònic preveu una inversió de 8.226.363,26€, cofinançat pel CSIC i el GOIB a través del programa operatiu FEDER de la Unió Europea.

Des de l’Ajuntament de Palma es valora molt positivament aquesta nova infraestructura pel que aportarà a la ciutat en relació a la recerca, la innovació i la potenciació d’alternatives sostenibles i inclusives per al model productiu de la Palma, i de les Illes Balears en el seu conjunt, en la línia amb la nova agenda econòmica del Green Deal europeu.

Neus Truyol: “Els instruments urbanístics ens permeten preservar el patrimoni i regular les dinàmiques perverses de la mercantilització i la turistització dels nostres barris emblemàtics com el Jonquet” 

La regidora de l’àrea de Model de Ciutat, Neus Truyol, ressalta la importància d’aquest edifici pel programa científic, tècnic i divulgatiu associat. “L’activitat d’investigació i de plataforma de compartir coneixement permetrà fer un salt internacional en l’estratègia d’impuls del Pol Marí, i convertir Palma i Balears en un referent en R+D+I. Precisament un dels objectius del projecte estratègic del Districte Innovador Llevant-Façana Marítima, del qual en forma part el Pol Marí”.

En aquest sentit, Truyol posa en valor la feina del projecte Districte Innovador que continua endavant amb la implicació de les diferents institucions públiques que en formen part. “Ja s’ha constituït el Comitè de Coordinació i les reunions per desenvolupar els diferents projectes continuen endavant. De fet, fa pocs dies es va reunir el Comitè Executiu per concretar les següents passes, definir els equips de cada projecte específic per fer realitat el projecte transformador del Nou Llevant i la Façana Marítima de Palma basat en la innovació, el coneixement i les noves economies emergents”.

A més el CGU ha aprovat la denegació de dues llicències d’ampliació de l’Hotel Cuba en base a les restriccions previstes en el Pla Especial del Jonquet

Denegació de l’ampliació de l’Hotel Cuba

El CGU ha aprovat a més dos punts en relació a la sol·licitud de l’Hotel Cuba per ampliar les seves instal·lacions en dos edificis contigus. En aplicació de les restriccions del Pla Especial Protecció del Jonquet, aprovat definitivament el novembre de 2020, es limiten els usos turístics només en edificis catalogats. En aquest cas, l’Hotel sol·licitava la reforma i l’ampliació en dos edificis no catalogats, i per tant s’ha denegat.

“El PEP del Jonquet preserva el patrimoni, i també limita els usos turístics per evitar la mercantilització i la turistització sense límit d’un barri tan emblemàtic com aquest. Hem de celebrar que els instruments urbanístics ens permetren preservar el patrimoni i regular dinàmiques perverses”, ha explicat Truyol.

Denegació de la legalització de pintures de l’Hotel Artmadams

Un dels altres punts que el CGU ha aprovat en la sessió ordinària d’avui és la denegació de la llicència de legalització de les pintures de la façana de l’Hotel Artmadams. Després dels dos dictàmens desfavorables de la Comissió de Centre Històric i davant la negativa a retirar el mural en qüestió, l’àrea denega la legalització en base als criteris estrictament tècnics de protecció del patrimoni i impacte visual en un barri singular.

En aplicació de l’article 337 del PGOU vigent, una modificació de façana podrà dur-se a terme d’acord a projecte adequat que garanteixi un resultat homogeni del conjunt arquitectònic. En aquest sentit, i com ja s’ha exposat anteriorment, l’àrea aplica el criteri tècnic del planejament vigent, per l’impacte visual en l’entorn urbà d’un bari singular i la no correspondència amb els valors arquitectònics de l’edifici racionalista.

A continuació, el proper CGU aprovarà l’ordre de retirada de les pintures en un termini màxim de 30 dies. Si transcorregut aquest termini no s’ha realitzat la retirada, s’imposaran multes coercitives. En aquest cas, la multa inicial és calcula en base al 10% del cost de la intervenció que s’ha de restituir, i el procediment preveu la interposició de multes mensuals pel mateix import fins a la seva retirada definitiva i amb un màxim de 12.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email